Hindley verrast met ritwinst, maar is zelf ook verrast: 'Zat de hele klim à bloc' Wielrennen
Wielrennen

Hindley verrast met ritwinst, maar is zelf ook verrast: 'Zat de hele klim à bloc'

Hindley verrast met ritwinst, maar is zelf ook verrast: 'Zat de hele klim à bloc'

Niet Wilco Kelderman of Emanuel Buchmann, maar Jai Hindley ontpopt zicht tot kopman van BORA-hansgrohe in de Giro d’Italia. De Australiër – die in 2019 al tweede werd in de Giro d’Italia – won in de negende etappe de sprint van een elitegroepje op de zware klim naar Blockhaus.

De negende etappe van de Giro was een loodzware bergetappe met de klim naar Blockhaus als zwaartepunt. Daar werden al snel de nodige favorieten voor het klassement gelost door het hoge tempo van INEOS Grenadiers. Uiteindelijk bleven zes man in de laatste kilometer over, die mochten sprinten voor een felbegeerde ritzege. Hindley ging de sprint als eerste aan en wist Romain Bardet en Richard Carapaz nipt voor te blijven aan de finish.

Op de vraag van de interviewer of Hindley een overwinning had verwacht, antwoordt hij in het flashinterview: ‘Niet echt. Ik zat de hele klim à bloc. Ik probeerde gewoon te overleven. Ik wist dat het in de laatste kilometer afvlakte. Verder wist ik dat er nog een bocht naar rechts was met nog tweehonderd meter te gaan. Ik wilde de bocht gewoon als eerste ingaan en alles tot de streep geven; en hier zitten we nu’, lacht Hindley.

De overwinning is een welkome opsteker voor Hindley, die de voorbije seizoenen weinig indruk maakte. ‘Het is ongelofelijk; dit jaar was niet het makkelijkste en vorig jaar ook niet. Ik heb me kapot gewerkt om het niveau te halen om competitief te zijn in deze Giro. Ik heb er geen woorden voor. Het is geweldig’, besluit Hindley. Hij stijgt door zijn ritzege met tien plekken in het klassement naar de vijfde plaats. Het tijdsverschil met roze trui Juan Pedro López is twintig seconden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws