Hirschi is Pogacar dankbaar na afstoppingswerk: 'Ik werkte ook goed samen met Sivakov' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi is Pogacar dankbaar na afstoppingswerk: 'Ik werkte ook goed samen met Sivakov'

Hirschi is Pogacar dankbaar na afstoppingswerk: 'Ik werkte ook goed samen met Sivakov'

Marc Hirschi wist op knappe wijze de Coppa Sabatini naar zich toe te trekken. De Zwitser van UAE Team Emirates versloeg na een zware koers man-in-vorm Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers) in een sprint-à-deux. In het flashinterview vertelt Hirsch dat hij dolgelukkig is met zijn zege.

'Het was een superlastige wedstrijd', steekt de laureaat van wal. 'Ik heb vorig jaar ook meegedaan, dus ik kende de wegen hier goed', refereert hij indirect aan scherprechters Muro di Peccioli (900 meter aan gemiddeld 9,7 procent) en Muro di Montefoscoli (800 meter aan 11,3 procent). 'De race werd al vroeg opengebroken, dus ik ben blij dat we toen al met vier jongens van de ploeg voorin zaten.'

Hirschi rijdt dit jaar nog veel Italiaanse wedstrijden

'In de slotfase hadden we Tadej Pogacar mee in de achtervolgende groep', begint hij over de Sloveense superster, die uiteindelijk als derde finishte. 'Hij kon daar afstoppingswerk verrichten. Daarbij komt ook dat ik goed samenwerkte met Pavel. Het was simpelweg een perfecte dag voor mij.'

Hirschi geeft aan dat hij nog niet klaar is met de Italiaanse najaarsklassiekers, daar hij ook in de Memorial Pantani en de Trofeo Matteotti acte de présence geeft. Na een 'uitstapje' in Luxemburg sluit hij ook zijn seizoen af in Italië, met onder meer de Ronde van Lombardije en de Gran Piemonte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws