Hirschi wachtte in volle finale op radio-bevestiging van aanvallers: 'Ik herkende ze niet allemaal' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi wachtte in volle finale op radio-bevestiging van aanvallers: 'Ik herkende ze niet allemaal'

Hirschi wachtte in volle finale op radio-bevestiging van aanvallers: 'Ik herkende ze niet allemaal'

In de door Yannis Voisard gewonnen koninginnenetappe in de Ronde van Hongarije snelde klassementsleider Marc Hirschi naar een vierde plaats. De Zwitser van UAE Team Emirates behield de leiding in het algemeen klassement en zal een dag later, in de ultra-vlakke slotrit door Boedapest, naar alle waarschijnlijkheid zegevieren als eindwinnaar van de Hongaarse rittenkoers.

'Het was wel een lastige rit', vertelt Hirschi na afloop van de rit, die op het eerste gezicht vanuit de vroege vlucht gewonnen leek te gaan worden door Jasper De Buyst (Lotto-Dstny) of Yves Lampaert (Soudal Quick-Step). 'Het team heeft me goed geholpen. Ze hebben de vlucht zo goed als mogelijk gecontroleerd. Op de slotklim vielen verschillende jongens aan. Ik wilde met hen meegaan, maar op een gegeven moment was het te veel.'

'Ik heb op het einde stiekem best veel geluk gehad dat ik de leiding in het algemeen klassement behoud', aldus Hirschi

'De laatste klim was niet supersteil, maar alsnog bijzonder zwaar', gaat een eerlijke Hirschi verder. 'Ik heb op het einde stiekem best veel geluk gehad dat ik de leiding in het algemeen klassement behoud', refereert de sympathieke coureur aan het gegeven dat hij slechts tien seconden voorsprong had (en dus nog heeft) op INEOS Grenadiers-kopman Ben Tulett.

'Het probleem was ook dat ik niet al de concurrenten in de strijd om het algemeen klassement herkende', klinkt het vervolgens ietwat ludiek. 'Het waren er zoveel, onder wie ook enorm veel jonge gasten. En ik herken ze gewoon niet allemaal. Soms wachtte ik gewoon op de radio-bevestiging.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news