HLN over WK: 'Jumbo-Visma zou 2 miljoen betalen voor titel Van Aert, Evenepoel nog niet gesproken' Wielrennen
Wielrennen

HLN over WK: 'Jumbo-Visma zou 2 miljoen betalen voor titel Van Aert, Evenepoel nog niet gesproken'

HLN over WK: 'Jumbo-Visma zou 2 miljoen betalen voor titel Van Aert, Evenepoel nog niet gesproken'

Zeer interessant leesvoer bij de Belgische krant HLN woensdag: een uitgebreide reconstructie van het WK wielrennen in Leuven, dat gezien de verwachtingen zo teleurstellend verliep voor de ploeg van bondscoach Sven Vanthourenhout.

Alle ogen waren voorafgaand aan de titelstrijd in eigen land gericht op kopman Wout van Aert, de hoop van de natie in bange dagen. Van Aert richtte zijn pijlen op zowel de tijd- als wegrit en maakte in de weken voorafgaand aan de titelstrijd een onuitwisbare indruk: hij versloeg een gedesillusioneerde wereldkampioen Julian Alaphilippe op zijn terrein in de Tour of Britain en trok met het nodige vertrouwen naar het wereldkampioenschap.

Een tweede plek was het maximaal haalbare in de tijdrit voor Van Aert, die door Filippo Ganna geklopt werd en op die manier voor de zoveelste keer zilver behaalde op een groot evenement. Trainer Mathieu Heijboer ging nog diezelfde avond met Van Aert zitten, zo zegt hij tegen HLN: 'Wout was even moedeloos. Ik vond het beter om de nabespreking meteen te doen. Wout heeft de knop snel omgedraaid.'

Er was Jumbo-Visma veel aan gelegen om Van Aert de wereldtitel te laten behalen in Leuven, zo blijkt uit de bronnen van de Belgische krant. Die stellen dat de Nederlandse ploeg maar liefst 2 miljoen euro over had voor een wereldtitel van Van Aert. Dat bedrag zou Van Aert dan mogen verdelen over de mannen die hem aan de wereldtitel zouden helpen: Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Yves Lampaert en co.

Tekst gaat verder onder de foto.

HLN over WK: 'Jumbo-Visma zou 2 miljoen betalen voor titel Van Aert, Evenepoel nog niet gesproken'
Evenepoel op het WK

Lucht tussen Van Aert en Evenepoel nog niet definitief geklaard

Ook Remco Evenepoel hoorde bij de mannen die stelden 'alles voor Wout' te gaan geven. De talentvolle Deceuninck-Quick-Step-renner kende zijn taak en vloog er op D-day al op 180 kilometer van de aankomst in. Uiteindelijk draaide Evenepoel op fenomenale manier zijn ballen eraf voor Van Aert, maar mist hij de absolute finale door dat beulswerk. Na afloop concludeert hij dat 'hij de benen had om wereldkampioen te worden'. Later heeft hij het bij Vive le Vélo over 'een gemiste kans'.

Er worden twee debriefings gehouden: de eerste mist Van Aert door het feit dat hij teleurgesteld was na het WK, de tweede was zonder Remco Evenepoel vanwege een reis naar Italië voor de najaarskoersen. De uitspraken op TV van Evenepoel vallen niet goed bij Van Aert en co, die stellen dat het 'onderling besproken had moeten worden'.

Nog altijd hebben de twee kopmannen en twee meest talentvolle Belgische renners geen contact gehad ondanks pogingen van Evenepoel. Van Aert geeft het volgende aan tegenover HLN. 'Het is belangrijk dat we dit uitpraten, Want we gaan samen nog vaker in de nationale selectie zitten. Volgens mij kunnen we ook perfect in combinatie koersen — we zijn een ander type renner. Hij kan nog stappen zetten in zijn manier van communiceren, en ik moet vergevingsgezind zijn. Anders gaan we het mekaar heel moeilijk maken', aldus de coureur van Jumbo-Visma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws