Hodeg deelt beelden van laatste polsoperatie na zwaar ongeluk: 'Met dank aan God' Wielrennen
Wielrennen

Hodeg deelt beelden van laatste polsoperatie na zwaar ongeluk: 'Met dank aan God'

Hodeg deelt beelden van laatste polsoperatie na zwaar ongeluk: 'Met dank aan God'

Álvaro José Hodeg heeft acht maanden na een zwaar ongeluk zijn laatste operatie aan zijn pols ondergaan. De Colombiaanse sprinter van UAE-Team Emirates denkt al aan een terugkeer op de fiets.

Niet alleen Egan Bernal kreeg afgelopen winter een zwaar ongeluk in Colombia, maar dus ook Hodeg. De sprinter, die afgelopen winter overstapte van Quick Step naar UAE-Team Emirates, liet in april pas weten wat er gebeurd was. 'Ik wil jullie al enige tijd iets vertellen, maar tot dusver heb ik er de tijd niet voor gevonden. Ik heb in december een zwaar trainingsongeluk gehad, wat mijn start voor UAE-Team Emirates heeft geschaad. Na drie maanden en vijf operaties ben ik nu nog steeds herstellende.'

Hodeg raakte voornamelijk geblesseerd aan zijn pols en enkel, waar hij nu enkele beelden van deelt via zijn Instagram Story. 'Het is mijn laatste dag met deze schroeven', laat hij zien via een video. 'Dit is de dag van mijn laatste operatie aan mijn pols, met dank aan God', aldus de 25-jarige Colombiaan.

'Ik wil iedereen bedanken voor de goede wensen. Mijn dromen zijn nog intact en ik blijf ervoor gaan', laat Hodeg verder nog weten. Na afloop van zijn operatie deelde hij nog een foto vanuit het ziekenhuis bed. 'De operatie is succesvol verlopen, nu zijn we bij het laatste deel aanbeland', klinkt het hoopvol.

Hodeg is een succesvolle sprinter

Door de blessure van Hodeg verlengde Maximiliano Richeze zijn loopbaan bij UAE-Team Emirates. Ploegbaas Mauro Gianetti liet eerder al weten dat hij hoopte op een terugkeer van Hodeg in de tweede helft van het lopende wielerseizoen.

Hodeg staat bekend als een zeer talentvolle sprinter. In zijn vijf jaar bij Quick Step boekte hij vijftien overwinningen, waaronder etappes in de Rondes van Catalonië, Turkije, Duitsland, Polen en de BinckBanck Tour. Ook won hij eendagswedstrijden als Handzame Classic en de Heistse Pijl, ondanks zijn jonge leeftijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws