Pogacar kijkt uit naar Mende: 'Het zal een interessante, explosieve etappe gaan worden' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar kijkt uit naar Mende: 'Het zal een interessante, explosieve etappe gaan worden'

Pogacar kijkt uit naar Mende: 'Het zal een interessante, explosieve etappe gaan worden'

Waar Jonas Vingegaard de dertiende etappe van de Tour de France zonder kleerscheuren doorkwam, was dat ook voor zijn belager Tadej Pogacar het geval. De nummer twee van het algemeen klassement was blij dat hij na al dat geweld in de Alpen een dagje kon bijkomen.

De vluchters mochten op dag dertien hun gang gaan, waarvan Mads Pedersen uiteindelijk de sterkste bleek te zijn. 'Het was geen gemakkelijke dag, maar het was wel vrij rustig voor ons. Na zoveel koersgeweld ben ik dankbaar dat ik een relaxte etappe achter de rug heb', zo doelt Pogacar op de bergetappes waarin hij het zwaar had. Zo werd hij afgelopen woensdag door Vingegaard uit de gele trui gereden.

'De hitte was de grootste moeilijkheidsfactor', zo gaat Pogi verder op de website van de organisatie. 'Het tempo lag hoog en het was een lange rit, waarin het op en neer ging. Desalniettemin was het niet de slechtste dag. De hoge beklimmingen waren een verandering voor de benen, maar ze reageerden alsnog goed.' Pogacar passeerde de meet vrijdag als twaalfde, op bijna zes minuten van Pedersen, in het peloton. Laatstgenoemde wist de etappe op zijn naam te schrijven door in de slotkilometer af te rekenen met medevluchters Hugo Houle en Fred Wright.

Pogacar kijkt uit naar 'interessante' veertiende etappe

Zaterdag krijgen de renners een heuveletappe naar Mende voor de kiezen. Het belooft een dag voor de punchers te worden, waar Pogacar misschien wel voor spektakel kan zorgen. 'Het zal een explosieve, lastige etappe worden. Ik heb de klim naar Mende nog nooit gereden, maar heb er wel video's van gezien en het zag er allemaal goed uit. Ik denk dat het een interessante etappe gaat worden, al betwijfel ik of het een dag voor de klassementsmannen gaat worden', aldus de kopman van UAE Team Emirates, die momenteel tweede in het algemeen klassement staat op 2.22 minuten van Vingegaard.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws