Hodeg loopt handblessure op in Almeria, Meeus komt weg met snijwond Wielrennen
Wielrennen

Hodeg loopt handblessure op in Almeria, Meeus komt weg met snijwond

Hodeg loopt handblessure op in Almeria, Meeus komt weg met snijwond

Álvaro José Hodeg en Jordi Meeus zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen in de Clasica de Almeria. Beide renners kwamen op twintig kilometer van de meet ten val en houden daar enkele kwetsuren aan over.

Beide coureurs zagen de kans op een goede klassering in de sprintwedstrijd in rook opgaan. 'Het plan was om met Jordi te sprinten, maar het geluk was vandaag niet aan onze zijde', sprak ploegleider Jean-Pierre Heynderickx na afloop uit. Het Nieuwsblad weet echter te melden dat de blessures van de jonge Belg meevallen: 'Er is sprake van een diepe snijwond aan zijn hand, maar hij kon de wedstrijd wel uitrijden zonder ernstige blessure.'

Volgens Heynderickx zal Meeus niet lang problemen ondervinden van zijn val. Ondanks dat de coureur ook licht geraakt is aan zijn schouder, denkt hij namelijk dat Meeus deze maandag alweer op de fiets zit.

Hodeg loopt handblessure op

Hodeg is iets harder getroffen door de val. De Colombiaanse sprinter van Deceuninck-Quick-Step liep een blessure op aan zijn hand, maar vooralsnog lijkt er geen sprake te zijn van een breuk. Volgens het Belgische medium is het echter onduidelijk wat de gevolgen voor zijn voortzetting van het seizoen zijn. Mogelijk komt de deelname aan Kuurne-Brussel-Kuurne in het geding.

Ook Arvid de Kleijn was betrokken bij de valpartij. Zijn ploeg laat weten dat hij geen blessures heeft overgehouden aan de valpartij. De Nederlander van Rally Racing zal samen met de ploeg nu op trainingskamp gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws