Hoe pakten de pooltips van In de Leiderstrui van deze Tour de France uit? Wielrennen
Wielrennen

Hoe pakten de pooltips van In de Leiderstrui van deze Tour de France uit?

Hoe pakten de pooltips van In de Leiderstrui van deze Tour de France uit?

Nu de Tour de France ten einde is, is het ook gedaan met de Tourpool-pret die je hebt gehad met je vrienden, collega's of vage kennissen. Voorafgaand aan de ronde deelde In de Leiderstrui tien tips, maar hoe is het hen eigenlijk vergaan?

We namen twee sprinters op in onze lijst, die het beiden zeer goed afging: Danny van Poppel en Luca Mozzato wisten beiden vijf keer in de top tien van de dag te eindigen, wat in deze Tour - waarin de snelle mannen niet veel kansen kregen - een prima resultaat is.

Als tijdrijder gaven we Stefan Bissegger mee, die op zijn terrein hopeloos teleurstelde. Bissegger viel twee keer in de openingstijdrit van de Tour de France en moest op de voorlaatste dag tijdens de chrono van fiets wisselen, waardoor je - in je Tourpool althans - vrijwel niks aan hem hebt gehad.

Michael Woods en Ruben Guerreiro waren onze tips voor het aanvallende werk in het hooggebergte, maar ook zij bleven niet van pech bespaard. Woods viel hard in de negende rit, waardoor hij de hele ronde achter de feiten aanreed. Hij eindigde nog wel als derde in de door ploegmaat Hugo Houle gewonnen etappe. Guerreiro daarentegen: hij viel op dag één en verdween in de negende rit uit koers met ziekte.

Hoe pakten de pooltips van In de Leiderstrui van deze Tour de France uit?
Het was niet de Tour van Ruben Guerreiro...

Voor het klassement stipten we Brandon McNulty en Louis Meintjes aan, wat nog helemaal niet zo'n gekke keuzes waren. McNulty reed dan wel geen klassement, hij toonde zich in de rit naar Peyragudes plots één van de beste klimmers van de Tour. Ook werd hij derde in het jongerenklassement. Meintjes eindigde als tweede op Alpe d'Huez en had lang uitzicht op plek vijf, maar eindigde door een slechte tijdrit uiteindelijk als achtste.

De laatste drie tips waren aanvallers voor het middengebergte: Benjamin Thomas, Matteo Jorgenson en Matis Louvel. Thomas eindigde driemaal in de top tien en won ei zo na de vijftiende rit naar Carcassone, terwijl Jorgenson zelfs drie keer top vijf reed vanuit zijn aanvallende rol. Matis Louvel hebben we niet gezien; hij was vooral beschermengel van Nairo Quintana.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws