Hugo Page eindigt vier keer in de top tien tijdens Vuelta debuut: 'Enorm gelukkig om Vuelta zo te eindigen' Wielrennen
Wielrennen

Hugo Page eindigt vier keer in de top tien tijdens Vuelta debuut: 'Enorm gelukkig om Vuelta zo te eindigen'

Hugo Page eindigt vier keer in de top tien tijdens Vuelta debuut: 'Enorm gelukkig om Vuelta zo te eindigen'

Hugo Page (Intermarché-Circus-Wanty) is blij met de manier waarop hij zich heeft laten zien in de Ronde van Spanje. De Fransman wist nog niet te winnen, maar wist wel in vier etappes in de top tien te eindigen. Intermarché-Circus-Wanty kende een geslaagde Vuelta met de winst in de vijftiende etappe van Rui Costa.

Het team van Jean-François Bourlart had voor de start van de Vuelta één duidelijk doel, een etappe winnen. Na Rein Taaramäe (2021) en Louis Meintjes (2022), was Costa de derde renner die namens Intermarché-Circus-Wanty een etappe wist te winnen in de Ronde van Spanje. Het Waalse team heeft zich sowieso van zijn goede kant laten zien tijdens deze Vuelta door in totaal negen keer in de top tien te finishen. De jonge Page had hier een belangrijk aandeel in wegens vier verschillende top tien klasseringen.

Page eindigt in Madrid als vierde

Page was wegens afwezigheid van de Belgische Gerben Thijssen, de aangewezen man voor de massasprint namens Intermarché-Circus-Wanty. Vooral in de laatste etappe in Madrid liet Page zien over behoorlijk wat snelheid te beschikken. Achter de drie overgebleven vluchters, eindigde de jonge Fransman als vierde. Dit was de kers op de taart voor Page die kan terugkijken op een geslaagd debuut in de Vuelta.

Page blikt zelf via de kanalen van zijn ploeg terug op de laatste etappe van de Ronde van Spanje. 'Het liep exact zoals we het op voorhand besproken hadden. Ons oorspronkelijke plan was om zelf de sprint te initiëren, zodat ik mijn snelheid optimaal kon benutten op deze licht stijgende aankomst. Uiteindelijk kwam ik dicht bij een ritzege in een grote ronde door vierde te worden achter drie overblijvers uit de ontsnapping. Dit geeft me vertrouwen voor de rest van het seizoen en de komende jaren. Ik ben enorm gelukkig om mijn eerste grote ronde op deze manier te beëindigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws