Ide Schelling nog steeds op zoek naar oorzaak van mindere vorm: 'Doel is om écht fit te worden' Wielrennen
Wielrennen

Ide Schelling nog steeds op zoek naar oorzaak van mindere vorm: 'Doel is om écht fit te worden'

Ide Schelling nog steeds op zoek naar oorzaak van mindere vorm: 'Doel is om écht fit te worden'

2021 was zo'n succesvol jaar met Ide Schelling en onder meer zijn bollentrui, in 2022 heeft hij kennisgemaakt met de andere kant van de medaille. Schelling is al geruime tijd op de sukkel en praatte daar bij De Avondetappe openhartig over.

Schelling kon dit jaar nog niet het goede gevoel vinden op de fiets, zo legt hij uit. 'Het begon met de Ronde van Valencia, waar ik covid kreeg. Sindsdien heb ik nog geen moment het goede gevoel kunnen vinden op de fiets, ik heb geen power', klinkt het.

'Laatst heb ik dan bijvoorbeeld de Ronde van Noorwegen gereden, waar het weer lekker ging. Daarna werd ik echter weer ziek en stond ik op hetzelfde punt als waar ik twee keer eerder heb gestaan', zucht Schelling, die naar eigen zeggen binnenkort enkele gesprekken heeft staan.

Schelling heeft niet het idee dat hij met long covid kampt

'Gelukkig word ik bij BORA-hansgrohe heel goed opgevangen. Ik heb mijn trainer en een team van doktoren, waardoor er heel goed mee om wordt gegaan', vervolgt Schelling, die nog niet direct aan een rentree denkt. 'Er staan wedstrijden op het verschiet, maar voorlopig is het vooral het doel om echt fit te worden en vanaf daar te gaan kijken.'

Schelling, die in april ook al met In de Leiderstrui sprak over zijn 'shit voorjaar', denkt niet direct aan long covid. 'Ik heb persoonlijk niet het gevoel dat dat de reden is, omdat ik er nauwelijks ziek van ben geweest in februari. Als ik vertel wat er mis is, beginnen ze altijd over long covid/post covid of hoe ze het noemen.'

De spontane en vrolijke Hagenees merkt dat het hem niet lekker zit. 'Als ze me vragen hoe het gaat, zeg ik 'goed, maar op de fiets wat minder'', legt hij uit. 'Ik voel dat ik soms toch wat emotioneel kan worden omdat dingen niet lekker draaien. Als je een lange rit hebt op de fiets, ga je toch nadenken en kom je met een minder gevoel thuis', zo legt hij uit in De Avondetappe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws