IDL Kijktip | In afwachting van Jumbo-Visma en Ullrich rauwe Pantani-docu kijken bij Amazon Wielrennen
Wielrennen

IDL Kijktip | In afwachting van Jumbo-Visma en Ullrich rauwe Pantani-docu kijken bij Amazon

IDL Kijktip | In afwachting van Jumbo-Visma en Ullrich rauwe Pantani-docu kijken bij Amazon

Eén van de meest mythische figuren uit het wielrennen van de afgelopen dertig jaar is Marco Pantani. De pure klimmer gold op zijn dagen als beste klimmer van de wereld, maar maakte ook meermaals kennis met de andere kant van de medaille en overleed uiteindelijk ook veel te vroeg. De IDL Kijktip brengt die 'rise and fall' van Pantani deze week aan het licht.

Amazon roert zich hedendaags met Prime Video ook op de overbezette streamingsmarkt. Zo volgden filmploegen van het Amerikaanse merk afgelopen juli Jumbo-Visma voor een reeks van de bekende 'All or Nothing'-serie, waar eerder sportteams als de All Blacks (Nieuw-Zeelands rugbyteam), Arsenal, Manchester City, Juventus, Tottenham Hotspurs en tal van Amerikaanse ploegen onderdeel van waren.

Daarnaast komt er binnenkort ook een exclusieve documentaireserie over een generatiegenoot van Pantani, Jan Ullrich, op het platform. Daar werkt Ullrich zelf ook aan mee, in tegenstelling tot een reeks die de Duitse ARD recent over hem maakte.

Dat is allemaal toekomstmuziek: op dit moment is de documentaire 'Pantani: The Accidental Death of a Cyclist' het enige wielergerelateerde wat je kan kijken op Amazon Prime Video. Dat is het overigens wel waard, want in de documentaire krijg je in goed anderhalfuur een uitstekende inkijk in het leven van de Italiaanse klimmer, dat pieken en dalen kende.

Vanaf zijn wieg tot zijn kist kun je meemaken waar Pantani allemaal doorheen moest. Zware valpartijen, overwinningen in de Giro en Tour, dopingschandalen, vrouwen, tifosi, mogelijke maffia-praktijken, zijn laatste uren: het komt allemaal in bod in de docu, waar je sowieso wel even van bij moet komen na het bekijken. Hij was één van de slachtoffers van zijn generatie, maar heeft daar uiteindelijk wel zijn leven voor moeten laten op trieste wijze.

Onderstaande video is een trailer. Om de gehele documentaire op Amazon Prime Video te bekijken kun je op deze link klikken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws