IDL Kijktip | Topacteur licht lijdensweg Ellen van Dijk in Parijs-Roubaix uit op Netflix Wielrennen
Wielrennen

IDL Kijktip | Topacteur licht lijdensweg Ellen van Dijk in Parijs-Roubaix uit op Netflix

IDL Kijktip | Topacteur licht lijdensweg Ellen van Dijk in Parijs-Roubaix uit op Netflix

De IDL Kijktip is terug! Gedurende het seizoen is het met alle wedstrijden vaak onnodig om jullie van wat extra wielercontent te voorzien, maar tijdens het offseason is een documentairetje, legendarische video of oude pareltjes altijd welkom om het weekend mee in te luiden.

Wielrennen en Netflix: met de in het voorjaar van 2023 uitkomende serie over de Tour de France is het hopelijk een nieuwe boost voor de wielersport, zoals ook de Formule 1 al mocht ervaren na Drive to Survive. Recent werd er echter nog een wielerpareltje gelanceerd bij de Amerikaanse streamingsdienst, met de Nederlandse Ellen van Dijk in een hoofdrol.

In de serie Human Playground gaat Idris Elba, bekend van de serie Luther op zoek naar verhalen omtrent de sport en de oorsprong daarvan. 24 sporten komen er voorbij in de serie, waaronder rendierracen in Finland, maar ook het Friese Fierljeppen en ook wielrennen. In de eerste aflevering draait een kwartier om de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen, waarin Ellen van Dijk wordt gevolgd.

De wereldkampioene tijdrijden kende geen gelukkige dag: ze viel twee keer hard, waarbij met name de tweede crash een flinke klapper was. In de documentaire is te zien dat ze ondanks een hersenschudding niet opgeeft, wat een soort heroïsch gevoel geeft bij de documentaire. Zoals we dat in de wielersport eigenlijk vooral van de Hel van het Noorden kennen, toch een wedstrijd op zich.

In gesprek met In de Leiderstrui afgelopen winter zag Van Dijk dat al niet meer zo, daar ze lang last heeft gehouden van het voorval. 'Ik vind het heel aardig dat mensen dat knap vonden, maar het was knapper geweest om meteen te stoppen in Roubaix. Je zit vol adrenaline en je hebt alleen de finish in je hoofd, maar dat sloeg eigenlijk helemaal nergens op. Ik had gewoon een flinke hersenschudding, dat was dus niet verstandig. Op zo'n moment denk je daar niet bij na en wil je alleen een nieuwe fiets. Achteraf gezien is het fijn dat de doktoren zeggen dat ik het niet erger heb gemaakt.'

Onderstaande video is een trailer van de serie, die zes afleveringen bevat. Het stuk rondom Ellen van Dijk is te zien in de eerste aflevering, vanaf 19.50 minuut in de episode. Klik op deze link voor deze aflevering van de serie Human Playground op Netflix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws