Ie-de-reen wil mee in perfecte kans voor de vlucht: 'Helemaal na wat we donderdag hebben gezien' Wielrennen
Wielrennen

Ie-de-reen wil mee in perfecte kans voor de vlucht: 'Helemaal na wat we donderdag hebben gezien'

Ie-de-reen wil mee in perfecte kans voor de vlucht: 'Helemaal na wat we donderdag hebben gezien'

De negentiende etappe in de Tour de France belooft een groot gevecht voor de vlucht van de dag te worden. Na afloop van etappe 18 en op de ochtend van etappe 19 toonden veel ploegen en renners hun ambities voor de vrijdag. All-in, zo klinkt het bij velen.

Bij Alpecin-Deceuninck schuiven ze sprinter en viervoudig ritwinnaar Jasper Philipsen normaliter aan de kant. Mathieu van der Poel is de man voor de vlucht, ook nu hij nog niet honderd procent fit is. 'Vrijdag wordt nog lastiger voor een massasprint. De kopgroep zal sterk zijn en waarschijnlijk tot de finish gaan. Ik denk dat we met Mathieu een potentiële klant hebben voor de ontsnapping', aldus ploegleider Christoph Roodhooft.

Ook bij het aanvallend ingestelde EF Education-EasyPost mikken ze op een sterke kopgroep. Magnus Cort is één van de vele geschikte kaarten om te spelen voor de roze formatie. 'Het wordt een zware etappe, helemaal na wat we donderdag hebben gezien, met de kopgroep die het haalde. Ik verwacht dat veel renners en teams mee willen, om een massasprint te voorkomen. Ik wil daar ook bij zijn', aldus de Deen via de officiële kanalen van EF.

Sprintersploegen geven renners vrije rol

Bij Intermarché-Circus-Wanty hebben ze met Biniam Girmay een sprinter, maar de Belgische ploeg geeft z'n renners een vrije rol. 'Het kan een heel mooie koers worden. Ik verwacht een groot gevecht, want vandaag is zo ongeveer de enige kans in deze Tour dat je er als gemiddelde renner of vrijbuiter iets van kan maken', zegt Mike Teunissen bij de NOS. 'Het is de rit die ik op voorhand had aangestipt om mee te zitten. We gaan er gewoon voor met de hele ploeg.'

Dat de sprintersploegen geen sprint verwachten, blijkt wel uit quotes van Dylan Groenewegen, ook bij de NOS. Waar zijn ploeg Jayco-AlUla op donderdag nog alles op de achtervolging zette, wil de ploeg op vrijdag meezitten. 'Het peloton heeft hoop gekregen en dat is geen goed teken. Dan blijft er zondag nog één sprintkans over, ja. Vandaag en morgen overleven en dan zondag toeslaan. Ik voel me nog wel goed, al is het een zware Tour geweest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws