Iers kampioen Townsend verrast Thijssen met lange spurt in La Roue Tourangelle Wielrennen
Wielrennen

Iers kampioen Townsend verrast Thijssen met lange spurt in La Roue Tourangelle

Iers kampioen Townsend verrast Thijssen met lange spurt in La Roue Tourangelle

Rory Townsend heeft La Roue Tourangelle weten te winnen. De Ierse kampioen verraste vriend en vijand met een lange spurt. Gerben Thijssen kwam net te laat, hij werd tweede.

Een zondag zonder Franse eendagswedstrijd kun je bijna geen zondag noemen. Zo stond er op de dag van Gent-Wevelgem ook La Roue Tourangelle op het programma, een wedstrijd die vorig jaar door Nacer Bouhanni gewonnen werd.

Dan weet u: dit is een koers die doorgaans een prooi is voor de rappe mannen, die dan ook met veel naar Frankrijk waren afgereisd. Onder meer Gerben Thijssen besloot Gent-Wevelgem te skippen ten faveure van deze eendagskoers.

De kopgroep bestond uit Nicolas Debeaumarché (Saint Michel Mavic Auber 93), Célestin Guillon (Go Sport-Roubaix Lille Métropole), Kobe Vanoverschelde (Tarteletto-Isorex), Tuur Dens (Team Flanders-Baloise) en Axel Narbonne (Nice Métropole Côte d'Azur), maar zij hadden nooit echt uitzicht op de zege.

In de slotfase waren er nog enkele heuveltjes, waarop onder meer Eddy Finé (Cofidis) zich van voren liet zien. Uiteindelijk zette dit geen zoden aan de dijk, want alles werd weer bijgehaald richting de finish.

Met een groep van pakweg vijftig renners naderden we de meet, wat tot flink wat nervositeit leidde. In een sprint der zwervende zwanen was het vervolgens Townsend van Bolton Equities die over de snelste benen beschikte.

Uitslag La Roue Tourangelle 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws