Sterke EF-Ier Ben Healy soleert naar overwinning in GP Industria & Artiginiato Wielrennen
Wielrennen

Sterke EF-Ier Ben Healy soleert naar overwinning in GP Industria & Artiginiato

Sterke EF-Ier Ben Healy soleert naar overwinning in GP Industria & Artiginiato

Ben Healy heeft op voortreffelijke wijze de GP Industria & Artiginiato naar zijn hand weten te zetten. De coureur van EF Education-EasyPost won solo na een zware wedstrijd.

België (Gent-Wevelgem), Spanje (Ronde van Catalonië), Frankrijk (Roue Tourangelle) en dus ook Italië: overal was het koers deze zondag. In dat laatste land stond dus de 1.Pro-koers GP Industria & Artiginiato op het programma, waar enkele WorldTour-ploegen op afkwamen.

De eerste uren waren voor de locals. Declan Irvine was als Nieuw-Zeelander dan nog een beetje een vreemde eend in de bijt bij de Italianen Fransesco Gelimberti, Pierelis Belletta, Michele Berasi, Davide Dapporto en Filippo Dignai. Deze zes renners kregen een maximale voorgift van circa vier minuten.

UAE-Team Emirates pakt controle

In het peloton namen de troepen van UAE-Team Emirates, op papier de grootste ploeg aan de start, de controle op zich. De Nieuw-Zeelander Michael Vink leidde een collectieve demarrage in. Felix Grossschartner, Marc Hirschi, Diego Ulissi en Davide Formolo geraakten voorin, waar ze onder meer James Shaw en Healy (EF Education-EasyPost) tegenkwamen.

Dit alles gebeurde op de Formello-klim, die in elke lokale ronde de cruciale factor was. In de aanloop naar de laatste passage muisde Healy, die vrijdag nog als derde eindigde in de slottijdrit van de Wielerweek van Coppi en Bartali, er vandoor. De sterke man uit Ierland pakte een tiental seconden, maar moest wel opboksen tegen vier mannen van UAE.

Dat kwartet bleek echter niet sterk genoeg om Healy te bedreigen, daar Amanuel Ghebreigzabhier nog weg wist te rijden van de achtervolgende groep. Het was echter een heel stuk achter Healy, die met meer dan een halve minuut voorsprong de meet in Larcianio wist te bereiken met zijn handen in de lucht. Namens de continentale Bolton Equities-ploeg wist Mark Stewart daar achter nog een sterke derde plek op te eisen.

Uitslag GP Industria & Artiginiato 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws