Pogacar keert terug in Italiaans najaar en blikt terug op mislukte Tourmissie: 'Was er niet klaar voor' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar keert terug in Italiaans najaar en blikt terug op mislukte Tourmissie: 'Was er niet klaar voor'

Pogacar keert terug in Italiaans najaar en blikt terug op mislukte Tourmissie: 'Was er niet klaar voor'

Tadej Pogacar komt dit seizoen nog drie keer in actie, zo vertelde de Sloveen aan La Gazzetta dello Sport. Hij rijdt drie koersen van het Italiaanse najaar, eind september en begin oktober. De Ronde van Lombardije wordt zijn laatste koers van het jaar.

Pogacar eerstvolgende koers is eind deze maand de Ronde van Emilia (30 september). Vorig jaar werd hij daar nog verrassend afgetroefd door Enric Mas. Na Emilia gaat Pogacar door naar de Tre Valli Varesine. Die koers wist het uithangbord van UAE Team Emirates vorig jaar wel te winnen. Vervolgens ging hij door naar de Ronde van Lombardije, waar hij Mas toen wel wist te kloppen. In 2021 won Pogacar ook de herfstklassieker, dit jaar kan dus voor een hattrick gaan.

Pogacar kijkt uit naar de Italiaanse koersen, die hem op het lijf zijn geschreven. 'Lombardije is de motivatie die ik nodig heb om te trainen voor mijn laatste koersen en om mijn seizoen op een hoogtepunt af te sluiten. Ik hou van de Italiaanse najaarsklassiekers', duidt hij zijn motivatie.

Pogacar blikt in gesprek met de Italiaanse sportkrant ook terug op de Tour de France, waar hij net zoals in 2022 werd verslagen door de Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma. Het was een grote tegenvaller, nadat Pogacar een voortreffelijk voorjaar kende met vele zeges, waaronder de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Toch eindigde zijn voorjaar in mineur door een harde val in Luik-Bastenaken-Luik. Daarbij brak de coureur zijn pols.

Pogacar: 'je gezondheid is het allerbelangrijkste'

'Zonder mijn gebroken pols zou mijn seizoen perfect zijn geweest', stelt Pogacar. 'Eerst dacht ik dat de valpartij en de breuk niet zo erg waren, maar als ik nu terugkijk op mijn Tourvoorbereiding, had het wel degelijk een impact. Mijn voorbereiding was niet hetzelfde als de jaren ervoor. Ik begon in goede vorm aan de Tour, maar ik was niet klaar om drie weken voluit te gaan', ontbrak het de Sloveen aan een perfecte voorbereiding.

Pogacar heeft er alvast zijn lessen uit getrokken voor de toekomst. 'Ik heb dit jaar veel geleerd. Van zaken als een blessure leer je voor de toekomst. Er was ook één ding dat ik al wist: je gezondheid is het allerbelangrijkste in het leven en als topsporter.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws