INEOS Grenadiers-man Jhonatan Narváez pakt slotrit en eindklassement in Ronde van Oostenrijk Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers-man Jhonatan Narváez pakt slotrit en eindklassement in Ronde van Oostenrijk

INEOS Grenadiers-man Jhonatan Narváez pakt slotrit en eindklassement in Ronde van Oostenrijk

Jhonatan Narváez heeft de slotetappe in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De INEOS Grenadiers-Ecuadoriaan klopte Welay Hagos Berhe (Jayco AlUla) op een lastige slotklim. Narváez was al klassementsleider, maar breidde zijn voorsprong in het eindklassement dus nog wat verder uit.

Op de laatste dag van de vijfdaagse rittenkoers doorheen Oostenrijk moesten de dienstdoende coureurs 155 kilometer tussen Ybbs an der Donau en Sonntagberg afleggen. Het tweede deel van de etappe werd hoofdzakelijk gekenschetst door een plaatselijke ronde die drie keer afgelegd moest worden. Op die omloop was het de Sonntagberg (3,9 kilometer aan 8,8 procent) die als scherprechter fungeerde.

Lucas Hamilton, Adam Toupalik, Axel Laurance, Nick Bangert, Artur Sowinski, Jon Knoll, Oliver Knudsen en Mathias Reutimann vormden al vrij snel in de etappe de vlucht van de dag. Het septet kreeg een maximale voorsprong van circa vijf minuten cadeau van het peloton, dat werd aangevoerd door INEOS Grenadiers.

INEOS Grenadiers verrichte beulswerk in de achtergrond, waardoor de koplopers (en inmiddels ontstane groep met achtervolgers) op het lokale circuit als een vogel voor de kat waren. Het doorbeuken van de Britse WorldTour-formatie had succes, daar Narváez het in de sprint tegen Hagos Berhe makkelijk won en zijn Oostenrijkse vijfdaagse glansrijk afsloot.

Uitslag etappe 5 Ronde van Oostenrijk 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws