Jhonathan Narváez

Dit is de pagina van Jhonathan Narváez. Deze Ecuadoraanse wielrenner van INEOS Grenadiers won in het verleden onder meer een etappe in de Giro en toont zich vaak sterk in de klassiekers. In de Leiderstrui houdt al het nieuws rondom deze renner bij en bouwt op deze pagina tevens aan een biografie.

Jhonathan Narváez

Narváez werd geboren in het voorjaar van 1997 in Ecuador. In 2017 werd hij prof bij de kleine ploeg Axeon Hagens Berman. Dat jaar boekte hij enkele mooie resultaten, zoals de eindzege in het Circuit des Ardennes. Het grootste succes uit dat jaar was echter het behalen van de Ecuadoraanse titel op de weg. In 2018 verdiende Narváez een transfer naar Quick-Step Floors en in 2019 ging hij naar INEOS Grenadiers.

Bij de Britse formatie duurde het even voor hij door kon breken. In 2020 haalde hij zijn eerste noemenswaardige overwinningen. Zo won hij het eindklassement van de Internationale Wielerweek in Italië. Zijn grootste zege tot dan toe kwam in de Giro van dat jaar. Samen met Mark Padun mocht hij gaan uitmaken wie de twaalfde rit in de Italiaanse drieweekse zou gaan winnen vanuit de vroege vlucht. Padun reed echter lek en zodoende kon Narváez na een solo de handen in de lucht steken in Cesenatico: een etappezege in een grote ronde was een feit voor de Ecuadoraan. Als helper van Tao Geoghegan Heart wint hij met INEOS Grenadiers in dat najaar bovendien ook het eindklassement in de Giro.

De jaren nadien weet Narváez niet een grote rol te spelen binnen INEOS. Hij start wel regelmatig in de Giro en boekt zo nu en dan een ereplaatsje in de klassiekers. Wel wint hij met overmacht, na drie ritzeges, de Ronde van Oostenrijk. In 2024 begint hij zeer sterk. Hij wint het criterium van de Tour Down Under en rijdt ook in die wedstrijd zelf telkens met de besten mee. Het levert hem een tweede plaats in de eindstand op, na Stephen Williams.

Jhonathan Narváez Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties