INEOS Grenadiers slaat slag met contractverlening Pidcock tot en met 2027 Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers slaat slag met contractverlening Pidcock tot en met 2027

INEOS Grenadiers slaat slag met contractverlening Pidcock tot en met 2027

Tom Pidcock blijft voorlopig waar hij zit. De Brit, wereldkampioen veldrijden, zal in ieder geval tot en met 2027 de kleuren van INEOS Grenadiers verdedigen. Dat maakte de ploeg donderdagmiddag bekend.

Pidcock verlengt op die manier zijn contract met vijf jaar bij de ploeg van Rod Ellingworth. Er sluimerde wat interesse van andere teams, waaronder Trek-Segafredo en BORA-hansgrohe, maar echt serieus werd dat nooit. Pidcock sprak namelijk openlijk uit dat hij zich bij INEOS Grenadiers wil en kan ontwikkelen.

De nog altijd pas 22-jarige coureur rijdt sinds vorig jaar voor INEOS, waarvoor hij direct een goed voorjaar neerzette. Zijn grootste overwinningen waren het WK veldrijden in Fayetteville dit jaar en de olympische titel op de mountainbike afgelopen jaar.

INEOS Grenadiers slaat slag met contractverlening Pidcock tot en met 2027
Tom Pidcock in de Vuelta van afgelopen jaar

Pidcock: 'Er is geen beter team voor me'

'INEOS Grenadiers ie het perfecte team voor me, het is het afgelopen jaar mijn thuis geworden. Het feit dat ik het vertrouwen krijg van de ploeg is een geweldig gevoel. Met de kwaliteit van de staf en de renners om mij heen, is er geen beter team om de volgende vijf jaar voor te koersen', liet Pidcock weten.

'INEOS Grenadiers heeft me altijd gesteund, in welke discipline dan ook. Ik had geen betere support kunnen wensen richting mijn olympische titel en het WK veldrijden. Nu ga ik mij richten op het najagen van Monumenten, wereldtitels, en op een dag de grote rondes. Daar is INEOS de beste plek voor', sluit hij af.

Ploegbaas Dave Brailsford sluit zich daarbij aan. 'Hij is zo ontzettend veelzijdig en een exponent van de nieuwe generatie renners die voor full-on racing gaan. Ik bewonder de waardes hij heeft op zijn leeftijd. Het vijfjarig contract geeft ons de ruimte om zijn ambitieuze, multidisciplinaire ambities na te jagen. Ik kijk er naar uit om te zien wat we kunnen bereiken samen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws