Quick Step 'niet als topfavoriet, maar wel met vertrouwen' naar Ronde van Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Quick Step 'niet als topfavoriet, maar wel met vertrouwen' naar Ronde van Vlaanderen

Quick Step 'niet als topfavoriet, maar wel met vertrouwen' naar Ronde van Vlaanderen

Kasper Asgreen zal de troepen van Quick Step-Alpha Vinyl aanvoeren in de Ronde van Vlaanderen. Het zware gewicht van de Belgische ploeg rust komende zondag dus op Deense schouders.

Asgreen krijgt tonnen aan ervaring rondom zich in Vlaanderens Mooiste. Yves Lampaert, Tim Declercq en Zdenek Stybar kennen alle wegen in de regio van Oudenaarde en zullen Asgreen goed door de eerste tweehonderd kilometer moeten loodsen. Florian Sénéchal en Jannik Steimle zullen de voorfinale mee moeten kleuren, terwijl Bert Van Lerberghe de zevende pion is.

Geen Julian Alaphilippe dus, die maandag gewoon van start gaat in de Ronde van het Baskenland. Ploegleider Tom Steels heeft er ondanks de matige resultaten vertrouwen in. 'Kasper heeft laten zien dat hij één van de besten is op het moment. We hebben ook Florian en Jannik, die er ondanks pech klaar voor zijn.'

'Natuurlijk, we zullen niet de grote favorieten zijn voor deze wedstrijd. We moeten slim gaan rijden om een goed resultaat te halen, maar dat betekent niet dat we er geen vertrouwen in hebben.'

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl Ronde van Vlaanderen 2022

Kasper Asgreen
Florian Sénéchal
Jannik Steimle
Zdenek Stybar
Yves Lampaert
Tim Declercq
Bert Van Lerberghe


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws