INEOS met Martínez en Yates in Baskenland, ook talenten Rodríguez en Tulett aanwezig Wielrennen
Wielrennen

INEOS met Martínez en Yates in Baskenland, ook talenten Rodríguez en Tulett aanwezig

INEOS met Martínez en Yates in Baskenland, ook talenten Rodríguez en Tulett aanwezig

INEOS Grenadiers heeft haar selectie voor de Ronde van het Baskenland bekendgemaakt. De Britse ploeg gaat, afgaande op de selectie, met veel ambitie van start in de zware rittenkoers. Zo mikt de ploeg op Adam Yates, Carlos Rodríguez en Daniel Martínez.

De Colombiaan Martínez werd dit al derde in zowel de Ronde van de Algarve en Parijs-Nice en zal zodoende met veel verwachtingen naar het Baskenland trekken. Dat geldt ook voor Yates; de Brit eindigde in Parijs-Nice als vierde en werd eerder al tweede in de UAE Tour. Ook van de jonge Spanjaard Rodríguez mag het nodige verwacht worden. Hij wordt dit jaar in de kleinere rittenkoersen vaker uitgespeeld als beschermde renner en beloonde het vertrouwen van zijn ploeg al met een derde plek in de Ronde van Valencia en een vierde plaats in de Ruta del Sol.

Verder doet namens INEOS ook voormalig Tourwinnaar Geraint Thomas mee. Hij is dit jaar nog op zoek naar zijn goede benen en zal naar alle waarschijnlijkheid vooral in dienst rijden van de kopmannen. De ploeg wordt compleet gemaakt met Tao Geoghegan Hart, Omar Fraile en de jonge Brit Ben Tulett, die recent in de Coppi e Bartali indruk maakte met een ritzege en een tweede plek in het eindklassement.

Selectie INEOS Grenadiers Ronde van het Baskenland 2022

Daniel Martínez
Adam Yates
Tao Geoghegan Hart
Carlos Rodríguez
Ben Tulett
Geraint Thomas
Omar Fraile


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws