Update I | Van Aert start wegens coronabesmetting niet in Ronde van Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Update I | Van Aert start wegens coronabesmetting niet in Ronde van Vlaanderen

Update I | Van Aert start wegens coronabesmetting niet in Ronde van Vlaanderen

(31 maart) Jumbo-Visma heeft enkele dagen voor de Ronde van Vlaanderen een fikse tegenvaller te verwerken gekregen. Wout van Aert voelt zich niet lekker en zijn deelname aan Vlaanderens Mooiste is hoogst onzeker, meldt zijn ploeg.

Van Aert zal zich niet bij de rest van het team voegen voor de verkenning van donderdag. 'Wout is niet fit en daarom blijft hij thuis', legt ploegleider Grischa Niermann uit. 'We moeten het in ieder geval nu zonder hem doen, maar het zou een enorme tegenslag zijn als hij de Ronde van Vlaanderen moet missen. Er is een kans dat hij De Ronde niet gaat rijden.'

Niermann houdt al rekening met andere plannen voor zondag. 'Het zou een grote impact hebben. Niet alleen voor ons, maar ook voor de concurrentie. We hebben echter nog steeds twee goede renners met Tiesj Benoot en Christophe Laporte, dus als Wout niet start gaan we nog steeds voor de overwinning.' De Duitse ploegleider weet nog niet wanneer de knoop doorgehakt wordt.

'Als Wout zich zondagochtend toch fit voelt, zal hij starten. Maar het meest waarschijnlijke scenario is dat we morgen (vrijdag, red.) weten of hij mee kan doen of niet.'

Update - 31 maart 2022 (18.28): Ploegleider Zeeman ziet deelname Van Aert pessimistisch in: 'Het is super frustrerend'

Donderdag maakte Jumbo-Visma bekend dat hoogst onzeker is dat Wout van Aert zondag aan de start staat van de Ronde van Vlaanderen. De 27-jarige Belg voelt zich niet goed en lijkt met nog drie dagen te gaan niet op tijd fit te worden om een rol van betekenis te spelen. De verkenning van donderdag sloeg hij al over en na ploegleider Grischa Niermann, komt ook ploegleider Merijn Zeeman niet met bemoedigende woorden. 'De precieze diagnose hebben we nog niet, maar hij belde vanmorgen met het slechte nieuws dat hij ziek is en dat hij in ieder geval niet mee kan met de verkenning die nu plaatsvindt.'

Zeeman vervolgt: 'De komende uren wordt hij onderzocht en dan weten we in de loop van de avond wat de diagnose is.’ Kan er dan een streep door de Ronde van Vlaanderen? ‘Als ik het nu zou moet zeggen, ja. Het is hoogst onzeker, dat is nu ook nog de status. Ik denk dat we daar vanavond of morgen definitief uitsluitsel over kunnen geven', zo laat hij weten tegenover de NOS.

Met de afwezigheid van Van Aert is het volgens Zeeman een fikse tegenvaller na maanden van van 'werking, meetings, materiaal, trainingen, tactische sessies, analyses, fantastisch goede renners verzamelen en het creëren van een supergoed marcherend team'. 'Het is super frustrerend. Met Wout als allerbelangrijkste uithangbord en belangrijkste kracht. Dan is het natuurlijk wel een klap als drie dagen van tevoren blijkt dat hij zeer waarschijnlijk niet mee kan doen.’

Update - 1 april 2022 (20.15 uur): Van Aert start niet in Ronde van Vlaanderen

Wout van Aert zal definitief niet van start gaan in de Ronde van Vlaanderen. Jumbo-Visma meldt het nieuws via social media. De Belg is besmet is met het coronavirus. Zodoende kan hij zondag niet van start gaan in Vlaanderens Mooiste, wat aanvankelijk één van de grote seizoensdoelen van Van Aert was. 'Ik werd gisterochtend (donderdagochtend, red.) wakker met lichte keelpijn. Twee sneltesten wezen vervolgens al snel uit dat ik besmet was met het coronavirus. Dat hebben we later bevestigd met twee PCR-testen. Daardoor kan ik dus niet aan de start staan. Het goede nieuws is dat ik enkel last heb van milde symptonen. Dat geeft mij de hoop dat ik er snel van zal herstellen en in de komende weken weer in actie kan komen', vertelt Van Aert in een video van de ploeg.

'Het is mij een raadsel waar ik de infectie heb opgelopen', vervolgt Van Aert. 'Ik heb er alles aan gedaan om het te vermijden. Natuurlijk zijn er altijd nog risico's voor en na de wedstrijd. Ik heb het blijkbaar niet in de hand en het virus heeft mij nu op het slechts mogelijke moment te pakken. De komende dagen wil ik proberen mij te focussen op volledig herstel, vooraleer ik terug aan de toekomst ga denken.' Van Aert sluit af met dat hij zondag 'de grootste fan van zijn ploeg zal zijn' en hij bedankt iedereen voor alle steun. Neoprof Mick van Dijke zal de plek van Van Aert in de selectie van Jumbo-Visma overnemen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws