INEOS-talent Ben Tulett spreekt van 'groot moment in carrière' na het winnen van de Ronde van Noorwegen Wielrennen
Wielrennen

INEOS-talent Ben Tulett spreekt van 'groot moment in carrière' na het winnen van de Ronde van Noorwegen

INEOS-talent Ben Tulett spreekt van 'groot moment in carrière' na het winnen van de Ronde van Noorwegen

Ben Tulett is geen nieuwe naam in het profpeloton. De 21-jarige renner koerst al een aantal jaar in het profpeloton en wist zich al vaak van voren te melden in de daguitslagen. Maar nu heeft de Brit van INEOS Grenadiers zich ook in een rittenkoers laten zien door de Ronde van Noorwegen op zijn naam te schrijven.

Al vanaf de openingsproloog, die Tulett met slechts een seconde verschil op zijn ploeggenoot Magnus Sheffield wist te winnen, droeg het lichtgewicht de leiderstrui. Die positie wist hij vervolgens niet meer af te staan doordat de Grenadier geen tijd verloor op zijn concurrenten. Met nog een podiumplaats in de tweede etappe bevestigde hij zijn goede vorm.

'De proloog was natuurlijk al erg goed', weet Tulett na de podiumceremonie in een videoboodschap te vertellen. 'Daar wist ik te winnen waardoor ik meteen hoog in het klassement kwam te staan.' Uiteindelijk kwam die leidende positie nooit echt in gevaar, mede door een ingekorte etappe en de bonificatieseconden die Tulett zelf wist te sprokkelen.

Ben Tulett op zijn plaats bij klassementsploeg INEOS Grenadiers

'Het is mijn eerste professionele klassementsoverwinning, dus dat is een groot moment in mijn carrière. Daar kan ik niet over klagen, dus ik ben erg blij met deze week. Iedereen in het team ging door het vuur voor een goed resultaat voor mij, dus daar ben ik ze erg dankbaar voor', aldus de renner die zijn eerste profzege boekte in etappe drie van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali 2022.

Is dit dan het begin van nog veel meer zeges in een rittenkoers? 'Dat moeten we zien', antwoordde de coureur verstandig. 'Carrière technisch ben ik wel een klassementsrenner, maar we moeten rustig afwachten. We gaan het zien, maar we blijven natuurlijk gemotiveerd.'

Over het voorlopige programma van de klimmer is nog niet veel bekend. Wel zou hij in de selectie zitten voor de Ronde van Zwitserland die vanaf 11 juni plaatsvindt.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news