INEOS verlengt contract van 'ongelofelijk talent' Turner: 'Ben was briljant dit seizoen' Wielrennen
Wielrennen

INEOS verlengt contract van 'ongelofelijk talent' Turner: 'Ben was briljant dit seizoen'

INEOS verlengt contract van 'ongelofelijk talent' Turner: 'Ben was briljant dit seizoen'

Ben Turner heeft zijn contract bij INEOS Grenadiers verlengd tot het einde van 2026. De 23-jarige Brit reed als neo-prof een indrukwekkend eerste jaar bij INEOS en wil de komende jaren stappen maken op zijn terrein.

Turner won in 2022 nog geen wedstrijd, in tegenstelling tot generatiegenoten Tom Pidcock, Ben Tulett en Magnus Sheffield. Vooral in het voorjaar liet Turner desondanks een goede indruk achter. Hij werd achtste in Dwars door Vlaanderen, vierde in de Brabantse Pijl en keurig elfde in Parijs-Roubaix. In de Ster ZLM Toer werd hij vijfde en hij toonde zijn grote motor door in de slotweek van de Vuelta a España twee keer top tien te rijden in de daguitslag.

INEOS Grenadiers had genoeg gezien en schotelde Turner een nieuw en verbeterd contract voor. 'Ik heb een geweldig eerste jaar gehad, ik hou ervan om als Grenadier te racen. Ik ben vanaf de eerste race aangemoedigd om ervoor te gaan en dat hebben we met de jongens gedaan. Het klassieke voorjaar was een droom en ik voel echt dat ik ben verbeterd gedurende het seizoen. Daarom reed ik ook de Vuelta, mijn eerste grote ronde', aldus Turner in een persbericht.

INEOS ziet mooie toekomst voor Ben Turner

Voor de komende jaren heeft de jonge Brit grote ambities. 'Ik had nooit twijfels dat mijn keuze voor INEOS de juiste was en ik heb gelijk gekregen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen als Grenadier.' Die ambitie heeft ook ploegbaas Rod Ellingworth. 'Ben was briljant dit seizoen, hij heeft zijn ongelofelijke talent laten zien. We kijken heel erg uit naar wat de toekomst in petto heeft voor hem en de ploeg. Ben was heel belangrijk in de klassiekers en trok die vorm door naar de Vuelta. Hij heeft zich snel aangepast en heeft een mooie carrière voor zich.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws