Zoon van Wiggins (17) wil 'beste aller tijden' worden: 'Motor zoals mijn vader, maar niet zo mager' Wielrennen
Wielrennen

Zoon van Wiggins (17) wil 'beste aller tijden' worden: 'Motor zoals mijn vader, maar niet zo mager'

Zoon van Wiggins (17) wil 'beste aller tijden' worden: 'Motor zoals mijn vader, maar niet zo mager'

Bradley Wiggins is er al een tijdje mee gestopt, maar als het aan zoon Ben ligt, rijdt er snel weer een Wiggins rond in de wielersport. De 17-jarige Brit is van de partij bij de Zesdaagse in Gent en daar sprak hij zijn ambities uit voor de toekomst.

Ben is zoon van Bradley en kleinzoon van Gary Wiggins, die ook professioneel baanwielrenner was. Volgens de zoon van Wiggins heeft hij de juiste genen. 'Ik heb een motor zoals mijn vader, maar ik ben niet zo mager als hij. Ik ben meer gespierd zoals Gary. Ik heb eerst rugby gespeeld, maar ergens heb ik altijd geweten dat ik dit zou proberen. Het is echt mijn doel om profrenner te worden', zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Aan ambities geen gebrek, zo blijkt. 'Ik wil wereldkampioen worden op de baan en op de weg', zegt hij over 2023. 'Het is een gigantische eer om Wiggins te heten, maar er komt ook veel druk en verwachting bij. Zelfs als de mensen niets zeggen, voel ik ze op een slechte dag denken dat mijn vader beter was. Dat pusht me elke dag vooruit: ik wil beter doen dan mijn vader. Mijn vader en ik hebben een fantastische relatie. Mijn vader is mijn grootste supporter. Maar ik ben wie ik ben: ik wil de beste aller tijden worden.'

Ben Wiggins droomt van Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en het WK

Bij Het Nieuwsblad zegt Wiggins junior dat hij op de baan én op de weg wil presteren. 'Ik droom ervan om de Ronde van Vlaanderen te winnen. En vooral Parijs-Roubaix. Papa heeft die koersen nooit gewonnen, hè. De Tour de France? Ja, dat is het allerhoogste, maar met mijn lichaamsbouw is klimmen niet echt mijn ding. Tijdrijden wel. En natuurlijk droom ik van wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. We zien wel, ik ga er in ieder geval voor.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws