INEOS verliest na Carapaz en Yates straks ook Rodríguez: 'Heeft al getekend bij Movistar vanaf 2024' Wielrennen
Wielrennen

INEOS verliest na Carapaz en Yates straks ook Rodríguez: 'Heeft al getekend bij Movistar vanaf 2024'

INEOS verliest na Carapaz en Yates straks ook Rodríguez: 'Heeft al getekend bij Movistar vanaf 2024'

Het transfercircus bij INEOS Grenadiers neemt een nieuwe wending. Carlos Rodríguez zou na 2023 vertrekken bij de Britse ploeg. Team Movistar ziet in de jonge Spanjaard een kopman voor de toekomst en wil hem maar al te graag inlijven. Volgens Het Laatste Nieuws is dat zelfs al in kannen en kruiken.

Rodríguez heeft bij INEOS nog een contract tot 2023. Eusebio Unzué ziet de Spaans kampioen zijn team graag versterken. In de podcast COPElandeano vertelt de manager van Team Movistar over interesse in de jonge klimmer. 'Carlos Rodríguez? Volgend jaar komt hij op de markt, daar zouden wij heel blij mee zijn.' Kort maar krachtig van Unzué, die Alejandro Valverde na dit jaar ziet stoppen en dus op zoek is naar iemand die het stokje over kan nemen.

Het Laatste Nieuws meldt dat Rodríguez zelfs al een contract heeft ondertekend bij de Spaanse topploeg. In de Vuelta a España streed Rodríguez tegen Enric Mas, die zijn ploeggenoot zou kunnen worden. Rodríguez maakte lang een goede kans op een podiumplek in het klassement, maar door een valpartij in de achttiende etappe moest hij die eer laten aan landgenoten Mas en Juan Ayuso. Door een aanval in de laatste bergetappe van Thymen Arensman eindigde Rodríguez op de zevende plek in de eindrangschikking.

INEOS op zoek naar toekomstige Tourwinnaar

Remco Evenepoel werd woensdag in verband gebracht met INEOS Grenadiers, maar die geruchten werden door Patrick Lefevere de kop ingedrukt. Het team van Dave Brailsford is druk op zoek naar een renner die volgend jaar kan meedoen om winst in een grote ronde, en in het specifiek de Tour de France.

Adam Yates en Richard Carapaz vertrekken naar respectievelijk UAE-Team Emirates en EF Education-EasyPost. Geraint Thomas gaat zijn laatste seizoen in en Egan Bernal is nog altijd zoekende na een zware valpartij. Ook Daniel Felipe Martínez kijkt na volgend om zich heen. Rodríguez wordt als een van de grootste rondetalenten gezien, waardoor een mogelijk vertrek met het oog op de toekomst een flinke aderlating zou zijn.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws