Toekomst Daniel Felipe Martínez na 2023 onzeker bij INEOS: 'We hebben aanbiedingen' Wielrennen
Wielrennen

Toekomst Daniel Felipe Martínez na 2023 onzeker bij INEOS: 'We hebben aanbiedingen'

Toekomst Daniel Felipe Martínez na 2023 onzeker bij INEOS: 'We hebben aanbiedingen'

Daniel Felipe Martínez rijdt in 2023 nog voor INEOS Grenadiers, maar voor het jaar daarop heeft de Colombiaan nog geen contract. Dus is het nog maar de vraag of hij de kleuren van de Britse formatie zal vertegenwoordigen. Martínez wil zijn opties wegen.

Martínez kent een sterke periode bij INEOS. In 2021 werd de Colombiaan vijfde in de Giro, terwijl hij daar in dienst reed van de uiteindelijke winnaar Egan Bernal. Dit jaar won hij de Ronde van het Baskenland en de Coppa Sabatini. Daarnaast werd hij vierde in Luik-Bastenaken-Luik en vijfde in de Waalse Pijl. In de Tour de France stond Martínez als een van de kopmannen aan de start, maar hij kon de verwachtingen - mede door ziekte - niet waarmaken met een 29e plek in Parijs. Onlangs bevestigde Martínez dat hij komend seizoen nog voor INEOS zal rijden, maar dat hij daarna om zich heen wil kijken.

'Ik heb nog een contract voor een jaar bij INEOS, dus zal je mij volgend jaar gewoon in hun kleuren zien', zegt Martínez tegen Semana. Voor het jaar daarop is er genoeg interesse van andere ploegen. 'We zijn aan het kijken, analyseren wat de beste optie is. We zijn er mee bezig. Voor nu ligt de focus op het afronden van dit seizoen en het volgende jaar met INEOS. Maar mijn team is in gesprek, dus er zijn aanbiedingen. Ik concentreer me nu op mezelf en sta goed aan de start. De rest laat ik aan mijn manager over.'

Stoelendans bij klassementsrenners INEOS

INEOS Grenadiers zit in een overgangsfase wat betreft ronderenners. Egan Bernal wordt gezien als de grote kopman voor de komende jaren, maar hij is nog aan het revalideren van een zware crash eerder dit jaar. Geraint Thomas is 36 en lijkt niet meer in staat de jonge honden te verslaan op het grote podium. Adam Yates en Richard Carapaz vertrekken bij de Britse formatie.

Het roer lijkt om te gaan en de focus ligt op de jeugd: met Carlos Rodriguez, Leo Hayter, Ben Tulett en Thymen Arensman staan er volgend jaar een aantal piepjonge renners klaar om op termijn het stokje over te nemen. Het is nog maar de vraag of Martínez in het toekomstplan van INEOS past. Woensdag stak het gerucht de kop op dat Remco Evenepoel het Britse team zou versterken, maar dat rumoer werd snel de kop in gedrukt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws