INEOS versterkt zichzelf met Ferrand-Prévot, die het tegen Nederlandse dames gaat opnemen in het veld Wielrennen
Wielrennen

INEOS versterkt zichzelf met Ferrand-Prévot, die het tegen Nederlandse dames gaat opnemen in het veld

INEOS versterkt zichzelf met Ferrand-Prévot, die het tegen Nederlandse dames gaat opnemen in het veld

Pauline Ferrand-Prévot zal de komende twee jaar de kleuren van INEOS Grenadiers verdedigen. De Française, meervoudig wereldkampioene in meerdere disciplines, wordt hét gezicht van het vrouwengedeelte van de offroad-tak van de Britse formatie.

'Uitkomen voor INEOS Grenadiers voelt als een droom voor me', stelt ze in een persbericht. Ferrand-Prévot ziet de Olympische Spelen van 2024 in haar thuisland Frankrijk als stip op de horizon. 'Dat is zo groot voor me, daar wil ik op mijn best zijn. Vanzelfsprekend is dat dan ook de grootste ambitie voor de komende twee jaar. Een gouden olympische medaille ontbreekt nog op mijn palmares, dus dat is wat ik het meest begeer.' Bij de offroad-tak van de mannen van INEOS Grenadiers is Tom Pidcock m

Komst Ferrand-Prévot 'grote boost' voor INEOS Grenadiers

Teambaas Rod Ellingworth is ook content met de komst van de vrouw die zondag nog het WK gravel in Veneto won. 'De komst van Pauline is een grote boost voor de multidisciplinaire tak van de Grenadiers. Ze is een uniek talent, wiens palmares voor haar spreekt. Haar drive en grinta maken haar een welkome toevoeging, ze houdt echt van de sport en laat dat ook merken op de manier waarop ze koers. Ze schrijft haar eigen verhaal en daar ondersteunen we haar de komende jaren graag in.'

Férrand-Prevot wil in november voor het veldrijden gaan, zo vertelt ze. 'Het EK in Namen trekt me', doelt ze op de titelstrijd op 5 november. 'Daarna zal ik een smalle break nemen, om me vervolgens voor te bereiden op het WK in Hoogerheide.' Ferrand-Prévot won eerder al een wereldtitel in het veld, maar richtte zich de afgelopen jaren meer op de mountainbike. Haar doelen van deze winter betekenen dat de Nederlandse dames, die de laatste jaren heersen in het veld, er een nieuwe concurrent van wereldklasse bijkrijgen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws