Toptijdrijders zeggen deelname toe aan Chrono des Nations: naast wereldkampioen Foss ook Küng en Bissegger Wielrennen
Wielrennen

Toptijdrijders zeggen deelname toe aan Chrono des Nations: naast wereldkampioen Foss ook Küng en Bissegger

Toptijdrijders zeggen deelname toe aan Chrono des Nations: naast wereldkampioen Foss ook Küng en Bissegger

De Franse tijdritkoers Chrono des Nations mag dit seizoen rekenen op een mooi deelnemersveld. Wereldkampioen Tobias Foss zegde zijn deelname eerder al toe, daar zijn nu nog enkele klasbakken bijgekomen. Overigens mogen de Fransen ook rekenen op Ellen van Dijk, wereldkampioen tijdrijden bij de vrouwen.

Foss is niet de enige hardrijder van Jumbo-Visma die zijn opwachting zal maken in Les Herbies. Ook Jos van Emden, winnaar in 2019 en Edoardo Affini starten namelijk namens de geelzwarte ploeg uit Nederland. Van Emden is de enige Nederlandse deelnemer bij de mannen, terwijl Victor Campenaerts (Lotto Soudal) de Belgische eer zal verdedigen.

Het Zwitserse geweld komt ook opdagen: Stefan Küng verdedigt zijn titel - hij klopte afgelopen jaar onder andere Remco Evenepoel - namens Groupama-FDJ, terwijl Europees kampioen Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost) zal hopen dat hij zijn landgenoot nog eens in de weg kan zitten. Namens die twee ploegen zien we ook onder meer Bruno Armirail en Alberto Betiol op de deelnemerslijst staan.

Dit zijn niet de enige kanshebbers: zo zal Matteo Sobrero (BikeExchange-Jayco) ook zijn opwachting maken, evenals pakweg Pierre Latour (TotalEnergies), Rein Taaramäe (Intermarché-Wanty-Gobert) en Kévin Vauquelin (Arkea Samsic).

Van Dijk absolute topper bij

Bij de dames staat er één absolute topfavoriet op de deelnemerslijst: Ellen van Dijk namens Trek-Segafredo. Anna Kiesenhofer, Julie Van De Velde en Loes Adegeest doen ook mee, maar echte concurrentie voor de Nederlandse kunnen we niet ontdekken op de startlijst.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news