Intermarché met Meintjes en Thijssen, Sinkeldam debuteert voor Alpecin-Deceuninck in UAE Tour Wielrennen
Wielrennen

Intermarché met Meintjes en Thijssen, Sinkeldam debuteert voor Alpecin-Deceuninck in UAE Tour

Intermarché met Meintjes en Thijssen, Sinkeldam debuteert voor Alpecin-Deceuninck in UAE Tour

Intermarché-Circus-Wanty reist met sprinter Gerben Thijssen af naar de UAE Tour. Verder telt de selectie met Louis Meintjes en Rein Taaramäe ook twee sterke klimmers. Alpecin-Deceuninck neemt geen grote namen mee, wel maakt Ramon Sinkeldam zijn debuut voor de ploeg.

Thijssen begon zijn seizoen in de Australische koersen, maar kon daar met een tiende plek in een sprint niet imponeren. In de Verenigde Arabische Emirates zal de Belg dus azen op revanche. Met vier vlakke etappes zijn er alvast voldoende mogelijkheden. De bersterke Deen Julius Johansen en Boy van Poppel zullen alvast een belangrijke rol spelen in de lead-out.

De UAE Tour kent ook twee aankomsten bergop. De laatste – de Jebel Hafeet – is de zwaarste en volgt op de slotdag. Voor die klim en de Jebel Jais heeft Intermarché geroutineerde klimmers als Louis Meintjes en Rein Taaramäe in de selectie opgenomen. De twee verbleven al in het Midden-Oosten voor de Ronde van Oman. Taaramäe werd daar knap vierde, Meintjes draaide de benen warm met een achttiende plaats. Simone Petilli en Tom Paquot maken de ploeg compleet.

Bij Alpecin-Deceuninck zitten niet direct renners in de selectie die om een ritzege kunnen meespelen. De selectie bestaat vooral uit hardrijders, zoals Jaosn Osborne, Maurice Ballerstedt, Senne Leysen en Fabio Van den Bossche. De talentvolle Jenson Plowright lijkt de sprinter van dienst en kan rekenen op hulp van Edward Planckaert en de ervaren sprintaantrekker Ramon Sinkeldam.

Selectie Intermarché-Circus-Wanty UAE Tour 2023

Gerben Thijssen
Rein Taaramäe
Louis Meintjes
Julius Johansen
Boy van Poppel
Simone Petilli
Tom Paquot

Selectie Alpecin-Deceuninck UAE Tour 2023

Jensen Plowright
Ramon Sinkeldam
Senne Leysen
Jason Osborne
Fabio Van den Bossche
Maurice Ballerstedt
Edward Planckaert

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws