Intermarché-Wanty-Gobert met ervaren klimmers, jonge spurters en drie aanvallers naar Giro Wielrennen
Wielrennen

Intermarché-Wanty-Gobert met ervaren klimmers, jonge spurters en drie aanvallers naar Giro

Intermarché-Wanty-Gobert met ervaren klimmers, jonge spurters en drie aanvallers naar Giro

Intermarché-Wanty-Gobert heeft de selectie voor de Giro d'Italia rond. Domenico Pozzovivo en Biniam Girmay zijn de kopmannen van de Belgische ploeg.

De dit seizoen zo succesvolle ploeg wil er weer in gaan vliegen, zo legt ploegleider Valerio Piva uit. 'In de eerste Ronde van Italië voor ons team, vorig seizoen, hebben we succes behaald dankzij de aanvallende koersstijl die ons zo eigen is en deze identiteit willen we de komende drie weken in onze tweede deelname behouden. We kozen dan ook voor een evenwichtig team waarmee we op alle terreinen een rol kunnen spelen. '

Lorenzo Rota, Aimé De Gendt en Loïc Vliegen zijn de voornaamste aanvallers voor de ritten in het middengebergte, terwijl het drietal Domenico Pozzovivo, Jan Hirt en Rein Taaramäe zich zal richten op de slotweek.

'Deze editie bevat uitzonderlijk veel klimwerk, in het bijzonder rondom het zwaartepunt in de slotweek. We zullen onze klassementsambities dag per dag evolueren. Ik schat in dat de betere klimmers in de derde week automatisch op het voorplan terecht komen. Domenico Pozzovivo heeft de capaciteiten om één van hen te zijn, met de steun van Jan Hirt en Rein Taaramäe.'

Intermarché heeft eerste week met rood aangestipt voor Girmay

Biniam Girmay is de man die voor succes moet gaan zorgen n de sprints. 'Onze klimmers hebben samen een pak ervaring in Grote Rondes en kunnen in dat opzicht een grote rol spelen voor onder meer debutanten Biniam Girmay en Barnabas Peak, die beiden de eerste week in rood in hun agenda aangestipt hebben. Vanaf de start in Boedapest wachten namelijk een aantal mooie opportuniteiten voor onze 22-jarige Eritreeër.' Peak is een Hongaar en zal dus ook gemotiveerd zijn.

Hirt en Rota brachten de afgelopen weken samen door in Colombia, terwijl Pozzovivo zichzelf afbeulde in Italië. Girmay (Eritrea) en Taaramäe (Rwanda) hebben hun Giro voorbereid in Afrika.

Selectie Intermarché-Wanty-Gobert Giro d'Italia 2022

Aimé De Gendt
Biniam Girmay
Jan Hirt
Barnábas Peák
Domenico Pozzovivo
Lorenzo Rota
Rein Taaramäe
Loïc Vliegen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws