Lotto Soudal mikt met stevige trein op sprintsucces in Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Lotto Soudal mikt met stevige trein op sprintsucces in Giro d'Italia

Lotto Soudal mikt met stevige trein op sprintsucces in Giro d'Italia

Lotto Soudal trekt met Caleb Ewan en een stevige sprinttrein naar de Giro d'Italia. Daar mikt de ploeg op mooie resultaten in de sprintetappes.

De Belgische ploeg maakte op sociale media op ludieke wijze de Giro-selectie bekend. Dit deed het team door de renners te presenteren op la Gazzetta dello Sport, de bekende Italiaanse sportkrant. Bovenaan de pagina pronkt een foto van Ewan, die overduidelijk de kopman van het team is in de ronde. De Australiër krijgt Roger Kluge, Michael Schwarzmann en Rüdiger Selig mee als assistentie. Zij moeten de sprinter helpen aan ritsucces.

De overige plaatsen in het team zijn weggelegd voor vrijbuiters als Thomas De Gendt, Harm Vanhoucke en Matthew Holmes. Zij zullen het op hun beurt van de wat zwaardere bergritten moeten hebben. Bij het team is Sylvain Moniquet eveneens geselecteerd. De jonge Belg maakt zijn debuut in de Giro, nadat hij vorig jaar al de Vuelta a España reed.

Selectie Lotto Soudal voor Giro d'Italia 2022

Caleb Ewan
Thomas De Gendt
Matthew Holmes
Roger Kluge
Sylvain Moniquet
Rüdiger Selig
Michael Schwarzmann
Harm Vanhoucke


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws