Mathieu van der Poel kent ploeggenoten bij Alpecin-Fenix voor Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Mathieu van der Poel kent ploeggenoten bij Alpecin-Fenix voor Giro d'Italia

Mathieu van der Poel kent ploeggenoten bij Alpecin-Fenix voor Giro d'Italia

Alpecin-Fenix heeft dinsdagavond als één van de laatste ploegen de selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. Mathieu van der Poel is het absolute speerpunt van de ploeg.

De Nederlandse veelvraat heeft zijn zinnen gezet op de eerste dagen van de Italiaanse grote ronde, waarin hij meteen een grote kans krijgt op de eerste roze trui in Visegrad. Op dag twee is er een tijdrit van negen kilometer in de hoofdstad Boedapest, waar Van der Poel - die deze week trainend op de tijdritfiets doorbracht - kennelijk ook mee bezig is.

Jakub Mareckzo lijkt op papier de man te zijn voor de vlakke sprints, terwijl Oscar Riesebeek misschien wel weer een gooi kan doen naar een ritzege in één van de overgangsritten. Afgelopen jaar eindigde hij al eens als tweede in een etappe van de Giro. Lead-outs Stefano Oldani en Alexander Krieger spelen ook een belangrijke rol in de ploeg, die wordt gecompleteerd door Tobias Bayer, Senne Leysen en de sterke aanvaller Dries De Bondt.

Selectie Alpecin-Fenix Giro d'Italia 2022

Mathieu van der Poel
Tobias Bayer
Jakub Mareckzo
Stefano Oldani
Oscar Riesebeek
Senne Leysen
Alexander Krieger
Dries De Bondt


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws