Intermarché-Wanty-Gobert slaat reuzenslag met contractverlenging Girmay tot en met 2026 Wielrennen
Wielrennen

Intermarché-Wanty-Gobert slaat reuzenslag met contractverlenging Girmay tot en met 2026

Intermarché-Wanty-Gobert slaat reuzenslag met contractverlenging Girmay tot en met 2026

Intermarché-Wanty-Gobert heeft zaterdag de contractverlening van Biniam Girmay aangekondigd. De Eritreeër, winnaar van de jongste Gent-Wevelgem, tekent bij tot en met 2026 bij de Belgische ploeg.

Girmay, nog altijd pas 22 jaar oud, is bezig aan zijn eerste volledige seizoen bij de ploeg van Aike Visbeek nadat hij daar in augustus 2021 plaatsnam. Na een sterk najaar ontpopte Girmay zich tot dé verrassing van dit voorjaar, dat hij afsloot met een fenomenale zege in Gent-Wevelgem.

Het maakte van de Afrikaan cyclings next big thing, maar zelf temperde hij de verwachtingen. Girmay keerde na 'Wevelgem' terug naar Eritrea om zich voor te bereiden op Eschborn-Frankfurt van zondag en de Giro d'Italia, wat vanaf aankomende vrijdag zijn eerste grote ronde zal worden.

Vele ploegen trokken aan de mouw van Girmay, die zijn marktwaarde flink zag toenemen de jongste maanden. Bedragen van om en nabij de twee miljoen werden genoemd, maar de stoïcijnse coureur liet zich niet verleiden en koestert het vertrouwen dat hij krijgt bij Intermarché-Wanty-Gobert.

Girmay: 'Ik zou nergens anders liever willen zijn'

Girmay zelf is uiteraard in zijn nopjes met de contractverlenging. 'Ik beschouw Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux als mijn familie, nergens anders zou ik liever willen zijn. Ik ben gemotiveerd als nooit tevoren om minstens tot eind 2026 de kleuren van het team te verdedigen. Ik voel me intens gelukkig in het bijzijn van de leden van de ploeg en dat is wat echt telt voor mij. Het is een factor om het beste van mezelf te kunnen geven.

Er is ook die gezamenlijke ambitie van alle renners en medewerkers, die de organisatie elk jaar opnieuw naar een hoger niveau stuwen. Deze ware energie van het team zorgt ervoor dat we onszelf kunnen overstijgen', vervolgt de sprinter annex puncher. 'Ze geloofden in mijn capaciteiten om het in de meest prestigieuze wedstrijden goed te doen en ik ben hen daar oneindig dankbaar voor.'

Ook Performance Manager Aike Visbeek is tevreden. 'De vertrouwensband die we met Biniam opgebouwd hebben, heeft een positieve invloed op zijn prestaties. Deze vrijdag beginnen we in de Ronde van Italië aan de tweede fase van het ontwikkelingsplan dat ik samen met Biniam uitgestippeld heb. We kijken met ambitie uit naar zijn eerste grote ronde, waarin we een etappezege als doel vooropgesteld hebben en vooral ook de drie weken goed willen doorkomen. In de toekomst blijven we onze focus op de Vlaamse klassiekers en de sprint richten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws