Arensman en Bardet als troeven DSM naar Giro: 'Samen trainen en kaartspelletjes schepte een band' Wielrennen
Wielrennen

Arensman en Bardet als troeven DSM naar Giro: 'Samen trainen en kaartspelletjes schepte een band'

Arensman en Bardet als troeven DSM naar Giro: 'Samen trainen en kaartspelletjes schepte een band'

Thymen Arensman is één van de Nederlanders die we met extra interesse in de gaten gaan houden gedurende de komende Giro d'Italia. De jongeling van Team DSM heeft op de website van zijn ploeg een blog geschreven over de meest recente en komende weken.

'De laatste weken hebben we een goede hoogtestage gehad in Tenerife, samen met Romain Bardet, Chris Hamilton en een kok. Het was een mooi trainingsblok, maar we hebben samen ook een goede tijd beleefd. Bijna elke avond speelden we kaartspelletjes, wat heel leuk was. Samen trainen en tijd doorbrengen schept een band en die atmosfeer kon je zien in de Tour of the Alps', stelt Arensman. In die wedstrijd domineerde Team DSM met eindwinst van Bardet en een derde plek van Arensman zelf.

De 22-jarige Nederlander geeft met een knipoog aan dat de drie niet altijd vrienden waren gedurende die kaartspelletjes. 'We waren allemaal competitief, maar iedereen heeft op zijn beurt kunnen winnen en de moraal was altijd hoog. Nadien trokken we naar de Tour of the Alps, waar we zeer gefocust en gemotiveerd waren. Ik en Romain hadden heel goede benen en zijn de week perfect geëindigd. Ik ben zeer blij met mijn eerste podium in een algemeen klassement en hoop daarop verder te kunnen bouwen in de komende periode.'

Arensman: 'Giro zou me moeten liggen'

Arensman is nu weer thuis voor wat rust. 'Ik wil mijn vorm vasthouden tot en met de Giro. Het wordt mijn eerste Ronde van Italië en ik kijk er erg naar uit. Na twee keer de Vuelta wordt het mijn derde grote ronde en ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen', geeft de lange klimmer annex tijdrijder aan.

'Van wat ik heb gehoord, is de Giro een zware wedstrijd. Dat zou me moeten liggen, want mijn lichaam herstelt normaal gesproken goed gedurende etappekoersen. Voor nu ben ik echter gemotiveerd om Romain zo goed mogelijk te helpen richting een goed klassement. Hopelijk kunnen we wat exciting racing laten zien.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws