UAE-Team Emirates presenteert team voor Giro: Almeida voor klassement, Gaviria de sprints Wielrennen
Wielrennen

UAE-Team Emirates presenteert team voor Giro: Almeida voor klassement, Gaviria de sprints

UAE-Team Emirates presenteert team voor Giro: Almeida voor klassement, Gaviria de sprints

UAE-Team Emirates heeft zaterdag de selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. João Almeida is de man voor het klassement, Fernando Gaviria mag het uitzoeken in de sprints.

Almeida, vierde in de Giro van 2020 en zesde in 2021, wil dit keer het podium betreden. De Portugees krijgt daarvoor enkele ervaren knechten met zich mee, in de personen van Rui Costa, Davide Formolo en Diego Ulissi. Ook de talentvolle Alessandro Covi moet bergop lang mee kunnen. Gaviria doet het met Maximiliano Richeze en Rui Oliveira als lead-out-mannen.

'Dit is een speciale race voor me', stelt Almeida in een persbericht. 'Ik heb er goede herinneringen aan en heb zin om terug te keren met een geweldig team. De voorbereiding is heel goed gegaan. Ik heb op hoogte getraind in de Sierra Nevada met een excellente groep teamgenoten.'

Ploegleider Fabio Baldato kijkt ook uit naar de eerste grote ronde van het jaar. 'We trekken er met een sterke ploeg naartoe. Almeida zal de man voor het klassement gaan en de ploeg is meer dan capabel om hem te ondersteunen. Daarnaast is Gaviria terug van zijn blessure, hij is onze kaart voor de massaspurt. We hopen op een prachtige wedstrijd.'

Selectie UAE-Team Emirates Giro d'Italia 2022

João Almeida
Alessandro Covi
Rui Costa
David Formolo
Fernando Gaviria
Rui Oliveira
Maximiliano Richeze
Diego Ulissi


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws