Intermarché-Wanty helemaal ready voor openingsweekend: 'Girmay is doorgaans meteen goed na hoogtestage' Wielrennen
Wielrennen

Intermarché-Wanty helemaal ready voor openingsweekend: 'Girmay is doorgaans meteen goed na hoogtestage'

Intermarché-Wanty helemaal ready voor openingsweekend: 'Girmay is doorgaans meteen goed na hoogtestage'

Met 'het openingsweekend' wordt traditiegetrouw Omloop Het Nieuwsblad op de zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne op de zondag bedoeld. Dat is dit jaar niet anders. Vele ploegen willen in dat specifieke weekend grandioos uit de startblokken schieten, de Belgisch getinte 'thuisploegen' misschien nog nét een tikkeltje meer. Eén van die ploegen is Intermarché-Wanty, dat in een naar de media toegestuurd communiqué aangeeft met enorm veel vertrouwen naar de eerste kasseikoersen te trekken.

Biniam Girmay - in 2022 winnaar van Gent-Wevelgem - is de kopman van dienst in het o zo belangrijke weekend waar al maandenlang naar wordt uitgekeken. De Eritreeër vertelt een goede voorbereiding gekend te hebben in aanloop naar de Vlaamse wedstrijden. 'Ik ben blij om voor het eerst sinds onze teambuilding in Durbuy in oktober opnieuw in België te zijn en het fameuze openingsweekend te ontdekken. Ik zal er baat bij hebben om al een eerste keer voeling met de kasseien en Vlaamse wegen te krijgen vooraleer de Monumenten eraan komen. Deze wedstrijden zullen belangrijk zijn voor mijn vertrouwen en dat van het team. We willen koers maken met de ambitie om een goed resultaat te behalen en onze klassieke campagne goed te starten', klinkt het ambitieus. 'De afgelopen weken heb ik erg hard getraind op hoogte bij mij thuis in Asmara, samen met Rein Taaramäe en mijn broer Mewael. Fysiek voel ik me vrij sterk. En ik voel me ook mentaal helemaal klaar, een aspect dat minstens even belangrijk is voor de ware strijd in de klassiekers.'

Girmay kopman in de Omloop en Kuurne, Thijssen als extra troef op zondag

Ook performance manager Aike Visbeek kijkt uit naar de races, zo blijkt uit zijn enthousiaste voorbeschouwing. 'We zijn tevreden over de trainingsopbouw van onze klassieke kern richting het Belgische openingsweekend. Net als in de aanloop naar vorig seizoen hebben we vanaf november al verkenningen van de Vlaamse klassiekers georganiseerd. Afgelopen week maakten onze renners nog extra kilometers na de etappes in de Ronde van de Algarve. Alles wijst erop dat onze renners richting hun topvorm aan het groeien zijn, in het bijzonder de jongens die al een tiental wedstrijddagen in de benen hebben', aldus de Nederlander.

Visbeek vervolgt: 'Girmay heeft een lange trainingsperiode in Eritrea achter de rug en is doorgaans meteen goed na een periode op hoogte. Bij zijn debuut in het openingsweekend is hij onze uitgesproken kopman, omringd door onze andere renners met beschermde rol Hugo Page, Laurenz Rex en Mike Teunissen. Zij kunnen rekenen op de ondersteuning van Dries De Pooter, Adrien Petit, Roel van Sintmaartensdijk, Vito Braet en Madis Mihkels. Met Gerben Thijssen hebben we nog een extra troef in Kuurne-Brussel-Kuurne, waar het wedstrijdverloop zal moeten uitwijzen hoe we de finale aanpakken. Laurenz Rex richt zijn pijlen daarna op Le Samyn.' Op het X-account van de ploeg verschenen vrijdagmiddag en -avond diverse beelden van de verkenning.

Selectie Intermarché-Wanty Omloop Het Nieuwsblad 2024

Dries De Pooter
Biniam Girmay
Hugo Page
Adrien Petit
Laurenz Rex
Mike Teunissen
Roel van Sintmaartensdijk

Selectie Intermarché-Wanty Kuurne-Brussel-Kuurne 2024

Vito Braet
Biniam Girmay
Madis Mihkels
Hugo Page
Adrien Petit
Mike Teunissen
Gerben Thijssen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws