Interview | Alpecin-Deceuninck pareert kritiek: 'We hebben onze verantwoordelijkheid genomen' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Alpecin-Deceuninck pareert kritiek: 'We hebben onze verantwoordelijkheid genomen'

Interview | Alpecin-Deceuninck pareert kritiek: 'We hebben onze verantwoordelijkheid genomen'

Alpecin-Deceuninck moest zondag enkele malen in het verweer in de Ronde van Vlaanderen. De ploeg van Mathieu van der Poel zag de kopman enkele malen wat achterop raken, waardoor de teamgenoten eerder dan gepland vol aan de bak moesten.

Al in de eerste twee wedstrijduren zat Van der Poel, die zichzelf na afloop ook excuseerde bij zijn ploegmaats, in de tweede waaier. De Nederlander liet zich even verrassen en moest vervolgens Søren Kragh Andersen (die terugkwam van ziekte en dus niet helemaal fit was, red.), Maurice Ballerstedt, Michael Gogl, Silvan Dillier en Xandro Meurisse vroeg aan het werk zetten. Dat leverde - live op tv en na afloop - wel wat kritiek op.

'Ik denk dat we als ploeg een klein beetje achter de feiten aan reden, dat klopt', stelde Meurisse, die meteen wat nuance aanbracht tegenover In de Leiderstrui. 'Het was een beetje atypisch. De wind zat hier en daar een beetje op de kant, maar ze reden echt belachelijk snel. Er vallen altijd wel wat gaatjes, dan is het jammer als Mathieu er net achter zit. We hebben echter onze verantwoordelijkheid genomen om Mathieu zo goed mogelijk in de finale te rijden. Slecht kun je het niet noemen.'

Meurisse: 'Valpartij was niet bevorderlijk'

'We zaten na de Molenberg een beetje in het gedrang met die groep die ertussen hing', doelt de Belg op de groep met onder meer Mads Pedersen, Stefan Küng, Matteo Trentin, Matteo Jorgenson, Fred Wright, Nathan Van Hooydonck en Neilson Powless, die - op Van Hooydonck na - allemaal top tien eindigden. 'We hadden niemand mee, dus we moesten tempo blijven rijden om het gat niet al te groot te laten worden.'

'Daarna heeft Silvan Dillier het van mij overgenomen richting Berg ten Houte, maar jammer genoeg kwam ik in de afzink naar de Kanarieberg nog ten val. Ik ben vervolgens nog teruggekomen om wat proberen te doen richting de tweede beklimming van de Oude Kwaremont, maar het ging zo snel. Dan blijft er niet veel van over, helemaal als je net een valpartij achter de rug hebt. Dat is allemaal niet bevorderlijk', aldus Meurisse, die een geschaafd dijbeen had, maar nog kon lachen na de aankomst.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws