Interview | Benoot: 'Met Wout erbij is zo'n wedstrijd altijd makkelijker' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Benoot: 'Met Wout erbij is zo'n wedstrijd altijd makkelijker'

Interview | Benoot: 'Met Wout erbij is zo'n wedstrijd altijd makkelijker'

Team Jumbo-Visma slaagde er op het Belgisch kampioenschap, ondanks een goede race, niet in om de Belgische driekleur binnen de ploeg te houden. De ploeg moest zonder sprinter Wout van Aert zeer actief koersen. 'Met Wout erbij is het altijd makkelijker', concludeert Tiesj Benoot na afloop in gesprek met In de Leiderstrui.

De geel-zwarte brigade werd in Middelkerke vertegenwoordigd door Benoot, Tosh Van der Sande en Nathan Van Hooydonck. Een kleine delegatie dus, maar desondanks was de ploeg bijna iedere keer op de afspraak. 'Dat was zeer goed. We waren altijd aanwezig als er belangrijke namen wegreden', vertelt Benoot. 'Ik dacht zelfs dat de groep van Tosh zou gaan sprinten voor de overwinning, maar helaas zat het peloton net iets te dicht.'

Benoot: 'Met Wout hadden we nog kunnen sprinten'

Volgens Benoot had zijn ploeggenoot dan een goede kans op de zege gehad, maar uiteindelijk liep het allemaal anders. Lotto Soudal zorgde ervoor dat het peloton weer terug kon keren, waarna ze bij Jumbo-Visma niemand meer binnen de gelederen hadden om het in de sprint uit te vechten met mannen als Tim Merlier. Die ging er uiteindelijk ook met de zege vandoor.

'Als Wout erbij was, hadden we nog kunnen sprinten', klinkt het rond de door een knieblessure afwezige kopman van de ploeg. 'Maar goed, dan wordt het ook weer een heel andere koers. Dan wordt er veel meer naar ons gekeken. Al met al is het met hem erbij wel altijd net wat makkelijker.'

Interview door: Maxime Caeyman


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws