Interview | 'Buffalo' Benoot klaar voor de strijd: 'Pogacar maakt geen verschil voor onze manier van koersen' Wielrennen
Wielrennen

Interview | 'Buffalo' Benoot klaar voor de strijd: 'Pogacar maakt geen verschil voor onze manier van koersen'

Interview | 'Buffalo' Benoot klaar voor de strijd: 'Pogacar maakt geen verschil voor onze manier van koersen'

Als er één iemand blij zal zijn geweest met de plaats van de persconferentie van Jumbo-Visma, dan was het Tiesj Benoot wel. In de Ghelamco Arena van zijn voetbalcub KAA Gent mocht hij samen met Wout van Aert en Dylan van Baarle de pers te woord staan.

De in Gent geboren Benoot geldt als een echte 'Buffalo', zoals de supporters van de Belgische voetbalclub zich noemen. Hij poseerde dan ook gretig met het blauwwitte tenue van de zijn team en liet op social media nog weten dat hij 'zich toch een beetje Hein' voelde, verwijzend naar de trainer van KAA Gent: Hein Vanhaezebrouck.

Enfin, er werd ook serieus gebabbeld door de Belg, die dit weekend één keer in actie komt. Benoot rijdt E3 Saxo Classic, om Gent-Wevelgem vervolgens aan zich voorbij te laten gaan. Reden? Hij komt woensdag - in tegenstelling tot Van Aert - in actie in Dwars door Vlaanderen en doet er dit voorjaar ook nog de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik bij. Dat betekent: keuzes maken.

Interview | 'Buffalo' Benoot klaar voor de strijd: 'Pogacar maakt geen verschil voor onze manier van koersen'

Benoot verwacht dat UAE en Alpecin-Deceuninck gaan helpen controleren

De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne verwacht niet dat de kunststukjes van die wedstrijd en de Omloop Het Nieuwsblad nu als een boomerang terugkomen bij Jumbo-Visma. 'De druk op ons zal wel meevallen. In Omloop Het Nieuwsblad werd er ook al naar ons gekeken, toen waren we ook de enige ploeg die op kop reden.'

'Ik denk niet dat er zoveel is veranderd na het eerste weekend, zeker met Milaan-Sanremo nu', gaf Benoot aan tegenover In de Leiderstrui. 'Daarin waren Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel ook al zeer sterk, dus ik ga er vanuit dat die ploegen de koers ook in handen zullen nemen. Dat zijn ook renners die altijd wel willen koersen. UAE en Alpecin-Deceuninck moeten dus ook op kop rijden. Van Quick Step verwacht ik dat niet, maar Pogacar en Van der Poel zullen als twee topfavorieten de wedstrijden ook mee in handen gaan nemen.’

Het woord is gezegd: Pogacar, de man die Jumbo-Visma zo nu en dan toch een beetje angst boezemt. In koersen als de Tour de France en Parijs-Nice stemt de Nederlandse formatie de koerstactiek af op de Sloveense rivaal, maar in Vlaanderen zal het niet van dat zijn. ‘Ik denk niet dat Pogacar geen verschil maakt voor onze manier van koersen. We proberen de koers in een bepaalde situatie te leggen. Als Pogacar dan mee is met mij, dan weet ik ook dat ik niet met hem naar de meet moet rijden. Dat geldt ook voor Van der Poel.’

Interview | 'Buffalo' Benoot klaar voor de strijd: 'Pogacar maakt geen verschil voor onze manier van koersen'

Van Aert haakte direct in op zijn ploeg- en landgenoot - 'we zijn sterk genoeg om van onze eigen kracht uit te gaan' - , maar Benoot gaf toch wel toe dat Pogacar een licht onberekenbare factor is in de E3 Saxo Classic en Ronde van Vlaanderen. 'Hij is sowieso een heel sterke factor. Wat hij dan gaat doen, dat kun je niet voorspellen. Ik denk dat hij vorig jaar in De Ronde al bewezen dat hij ook hier heel hard omhoog kan rijden', vertelde hij.

Benoot zelf voelt zich naar eigen zeggen klaar om de strijd aan te gaan, nadat hij in Tirreno-Adriatico met wat pijnen aan de rug kampte. 'In Strade Bianche had ik ook al het gevoel dat ik de conditie had om voorin te rijden', vertelde de nummer drie van die koers. 'En ook nu voel ik mij weer klaar en goed. Het weer? Het lag er vettig bij tijdens de verkenning, maar ik hoop dat ze het nog wat gaan kuisen. Die weersomstandigheden zijn in ieder geval niet in ons nadeel', doelde Benoot op een zware koers in de E3 Saxo Classic.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws