Interview | Dylan van Baarle bekeek Milaan-Sanremo en Ajax-Feyenoord vanaf de bank: 'Indrukwekkende Van der Poel' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Dylan van Baarle bekeek Milaan-Sanremo en Ajax-Feyenoord vanaf de bank: 'Indrukwekkende Van der Poel'

Interview | Dylan van Baarle bekeek Milaan-Sanremo en Ajax-Feyenoord vanaf de bank: 'Indrukwekkende Van der Poel'

Dylan van Baarle vat vrijdag zijn eerste Vlaamse klassieker aan de zijde van Wout van Aert aan. Voor spanning lijkt het niet te zorgen bij de in Voorburg geboren coureur, die daags van tevoren zeer ontspannen oogde. In de Leiderstrui sprak met hem.

Allereerst mocht Van Baarle als voetbalfan plaatsnemen in de perszaal in het stadion van KAA Gent. Afgelopen zondag zat hij nog aan de buis gekluisterd, toen zijn club Feyenoord het in de Amsterdam ArenA opnam tegen Ajax. Feyenoord wist met 2-3 te winnen, waardoor het Eredivisie-kampioenschap voor de Rotterdamse club plots heel dichtbij is.

Op de vraag of we Van Baarle dan ook op de Coolsingel gaan zien, antwoordde hij gezwind. 'Ik heb al aan de trainer gevraagd of ik een dagje vrij kan nemen, dus ik hoop dat dat gaat', lachte de hardrijder breeduit in de Ghelamco Arena van KAA Gent.

Van Baarle zag Van der Poel vanaf de bank 'indrukwekkende' dingen doen in Milaan-Sanremo

Daags van tevoren lag - Dylan corrigeerde ons, hij is dus een bankligger en geen bankzitter - hij ook al op de bank voor Milaan-Sanremo, waar hij ploeggenoot Wout van Aert net tekort zag komen tegenover landgenoot Mathieu van der Poel. 'Het zag er natuurlijk indrukwekkend uit, wat Mathieu bovenop de Poggio deed. Dat was sterk, hoe snel die vier mannen naar boven reden', uitte de Nederlander zijn lof.

Dan Van Baarle zelf, die Tirreno-Adriatico in de zesde rit verliet met 'fysieke problemen', zoals Jumbo-Visma schreef op de kanalen. Dat gaf voer tot speculatie, maar daar maakte Van Baarle donderdag direct korte metten mee. 'Met mijn fysiek ongemak gaat het de goede kant op. Ik had wat last van mijn scheenbeen, een beetje overbelasting. Ik heb wat rust genomen nadat ik was afgestapt in Tirreno-Adriatico, maar eigenlijk is dat weer honderd procent geheeld', aldus de winnaar van Omloop Het Nieuwsblad.

Dylan van Baarle en Wout van Aert in Tirreno-Adriatico
Dylan van Baarle en Wout van Aert in Tirreno-Adriatico

Pijn aan zijn scheenbeen heeft hij wel vaker, legt hij uit. 'Vooral na de kasseienklassiekers. Het is een ongemak dat helaas meermaals voorkomt, maar nu bleef het iets langer doorzeuren dan normaal. Maar het heeft geen gevolgen voor komende week', stelt hij de fans van Jumbo-Visma gerust.

Van Baarle zien we dit weekeinde één keer in actie, omdat hij - in tegenstelling tot Van Aert - ook nog Dwars door Vlaanderen (komende woensdag) en Amstel Gold Race (zondag na Parijs-Roubaix) rijdt. Dat hij enkel E3 Saxo Classic en dus geen Gent-Wevelgem hoeft te doen, komt de Nederlander eigenlijk wel goed uit. 'De laatste jaren wilde ik Gent-Wevelgem altijd skippen, maar dat was nooit mogelijk. Dit jaar wel, maar dat is ook met het oog op Dwars door Vlaanderen en Ronde van Vlaanderen.’

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws