Interview | Jetse Bol geniet van Vuelta-start: 'Geluid van publiek overstemde de radio' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Jetse Bol geniet van Vuelta-start: 'Geluid van publiek overstemde de radio'

Interview | Jetse Bol geniet van Vuelta-start: 'Geluid van publiek overstemde de radio'

Jetse Bol en zijn ploeg Burgos-BH hadden de eer om de Vuelta in Utrecht af te trappen. Voor Bol was het een bijzonder moment, daar hij voor het eerst als een renner de start van een grote ronde in eigen land meemaakt. ‘Ik kreeg weinig mee via de radio.’

‘Ja een hele mooi ervaring’, bevestigt Bol na afloop over de ploegentijdrit in eigen land. Het publiek was – net zoals bij eerdere starts van grote rondes – massaal toegestroomd in Utrecht. ‘Er stond heel veel publiek, was supergaaf om een keer mee te maken. Ik ken het alleen van verhalen, van renners die eerder een grote ronde in Nederland begonnen. Om het nu zelf mee te maken, is een jongensdroom', klinkt het bij de Noord-Hollander.

Bol: 'Heel veel tijd om te genieten is er niet'

Toch krijg je als renners tijdens een zware inspanning niet alles mee. ‘Heel veel tijd om te genieten was er niet. Je krijgt wel wat mee van al het lawaai’, vervolgt Bol. ‘De communicatie met de ploeg was minder. ‘Ik kreeg weinig mee via de radio. Het geluid van het publiek overstemde dat van de radio', zo geeft hij aan tegenover onder meer In de Leiderstrui.

Burgos-BH is momenteel de langzaamste ploeg aan de finish. Hoewel het team sowieso weinig kans maakte op een korte uitslag, werd het door meerdere coronabesmettingen nog lastiger om een goede prestatie af te leveren. ‘Helaas viel er vandaag weer een renner weg met corona, dus we begonnen met zeven renners. Eerder in de week hadden we al een wissel omdat een renner besmet was. De selectie werd dus flink gewijzigd op het laatste moment. Dat maakt het lastig om aan te passen. We hebben er in ieder geval het beste van gemaakt. De kop is eraf, er is niemand gevallen, op naar morgen’, besluit Bol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws