Update II | Na Madrazo mist ook Peñalver Vuelta door corona, Burgos-BH (met Bol) start met zeven Wielrennen
Wielrennen

Update II | Na Madrazo mist ook Peñalver Vuelta door corona, Burgos-BH (met Bol) start met zeven

Update II | Na Madrazo mist ook Peñalver Vuelta door corona, Burgos-BH (met Bol) start met zeven

(16 augustus 20221) Jetse Bol is opnieuw van de partij in de Ronde van Spanje. De Nederlandse wielrenner van de Spaanse ploeg Burgos-BH is opgenomen in de ploeg voor de drieweekse wielerronde.

Bol krijgt Óscar Cabedo, José Manuel Díaz Gallego, Jesús Ezquerra, Ángel Madrazo, Dani Navarro, Ander Okamika en Manuel Peñalver met zich mee. Madrazo en Navarro moeten voor de nodige ervaring zorgen en kunnen bergop nog wel eens hun kans gaan, terwijl Penalver op papier de snelle man van dienst is.

Manager Julio Andrés Izquierdo hoopt in ieder geval op een attractieve race: 'We gaan onze vijfde Vuelta a España tegemoet met de volwassenheid en verantwoordelijkheid die de ontvangen uitnodiging voor nog een jaar ons geeft. We zijn natuurlijk erg dankbaar', klinkt het vol respect naar de organisatie van de Ronde van Spanje.

'We willen deelnemen aan de race, maar kennen onze rol en we zijn ons bewust van zijn hoog niveau. Het doel is om een ​​actief team te zijn met de ambitie om onze sponsors zichtbaar te maken. We kwamen op een goed moment en met goed werk hopen we hoofdrolspelers te zijn', klinkt het.

Update - 18 augustus 2022 (14.30 uur): Madrazo test positief op corona, Langellotti opgeroepen als vervanger

Na de coronabesmettingen van Dorian Godon (AG2R-Citroën Team) en Klaas Lodewyck (Quick Step-Alpha Vinyl) is het virus nu ook Burgos-BH binnengeslopen. De ploeg meldt in een statement dat Ángel Madrazo woensdag een postieve PCR-test heeft ingeleverd waardoor hij niet mag starten in de Vuelta a España, ook al heeft hij geen symptomen. De Spaanse formatie heeft Victor Langellotti opgeroepen als vervanger.

Update II - 19 augustus 2022 (11.30 uur): Ook Penalver test positief

Na Ángel Madrazo heeft ook Manuel Peñalver positief getest op het coronavirus, meldt zijn ploeg in een persbericht. De Spanjaard lag op de kamer met Madrazo en leverde vrijdagochtend een positieve coronatest af. In tegenstelling tot Madrazo mag Peñalver niet meer vervangen worden en dus begint Burgos-BH de Vuelta a España met zeven renners in plaats van acht.

Selectie Burgos-BH Vuelta a Espana 2022

Jetse Bol
Óscar Cabedo
José Manuel Díaz Gallego
Jesús Ezquerra
Victor Langellotti
Dani Navarro
Ander Okamika

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws