Interview | Stybar heeft vertrouwen in nieuw team: 'Kijk uit naar moment dat Matthews terug is' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Stybar heeft vertrouwen in nieuw team: 'Kijk uit naar moment dat Matthews terug is'

Interview | Stybar heeft vertrouwen in nieuw team: 'Kijk uit naar moment dat Matthews terug is'

Na 12 jaar voor Patrick Lefevere te hebben gereden, ruilde Zdeněk Stybar deze winter Quick Step in voor Jayco-AlUla. Spannend? Het lijk allemaal van de Tsjech af te glijden. Štybar voelt zich al helemaal thuis bij zijn nieuwe ploeg, zo vertelde hij aan In de Leiderstrui.

Een DNF, oftewel Did Not Finish zien staan achter je naam is nooit leuk, en al helemaal niet in de eerste klassieker van het jaar. Het overkwam Stybar afgelopen zaterdag wel. De naweeën van zijn besmetting met corona, die hij een week voor het Openingsweekend opliep? 'Onder andere. Maar ik had ook maag- en darmklachten. Boven op de Bosberg ben ik dan maar uit koers gestapt. Daar moest ik de strijd staken.'

Wie de komende weken naar Stybar zoekt in het peloton: zijn uitrusting mag dan wel nog blauw zijn, het is niet meer het blauw van Quick Step maar dat van Jayco-AlUla. Hoe vreemd is het voor om voor de eerste keer in zijn carrière de klassiekers niet te betwisten in dat sterke blok van Quick Step? 'Dat valt eigenlijk best wel mee. De sfeer binnen de ploeg is heel goed. De helft van de ploeg was wel ziek, dus we hebben het Openingsweekend niet op volle sterkte kunnen rijden. Matthews komt er ook nog bij, daar kijk ik naar uit. En ik kijk ook uit naar het moment dat iedereen binnen de ploeg gezond en in goede conditie is', zo legt hij de vinger op de wonde.

Stybar pakte in 2019 de winst in de E3 Saxo Bank Classic, misschien wel de mooiste zege uit zijn carrière.
Stybar pakte in 2019 de winst in de E3 Saxo Bank Classic, misschien wel de mooiste zege uit zijn carrière.

Waar Stybar enkele jaren geleden tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix nog tot het kransje favorieten behoorde, lijkt een kasseimonument winnen onwaarschijnlijk voor de ex-crosser. Met welke ambities start hij in maart en april aan de voorjaarsklassiekers? 'Dat is heel moeilijk te zeggen. Ik wil uiteraard nog goed presteren. Ik heb er alles voor gedaan, maar spijtig genoeg testte ik de week voor het Openingsweekend nog positief op Covid. Dus ik heb conditioneel wel wat achterstand opgelopen. Maar ik hoop dat het goed zal komen', aldus Stybar, die in 2017 net naast de zege in Parijs-Roubaix greep.

Toch heeft die coronabesmetting ook voordelen, zo redeneert Stybar. 'Nu heb ik tenminste een 'natuurlijk vaccin gekregen', zo doelt hij op de antistoffen die hij opbouwde door zijn besmetting. 'Maar het is wel jammer dat ik net nu voor het Openingsweekend die gezondheidsproblemen kreeg, want mijn winter was heel goed verlopen.' De drievoudig wereldkampioen veldrijden staat zaterdag aan de start van de Strade Bianche, die hij in 2015 wist te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws