Is Tadej Pogacar of toch toptalent Jarno Widar nu de koning van de Redoute? 'Ik heb nog de Strava-KOM' Wielrennen
Wielrennen

Is Tadej Pogacar of toch toptalent Jarno Widar nu de koning van de Redoute? 'Ik heb nog de Strava-KOM'

Is Tadej Pogacar of toch toptalent Jarno Widar nu de koning van de Redoute? 'Ik heb nog de Strava-KOM'

Het was een impressionant beeld: Tadej Pogacar die in Luik-Bastenaken-Luik demarreert op de Redoute als ware hij een raket. De Sloveen van UAE Team Emirates stelde na die attaque andermaal een imposante solo tentoon. Op de Redoute was hij megasnel, al was de Strava-KOM niet aan hem toebedeeld. Die eer is namelijk nog altijd voor Lotto-Dstny-talent Jarno Widar. Tenminste, het hangt er eigenlijk gewoon vanaf...

Pogacar deed zondagmiddag vier minuten en drie seconden over de Redoute (1,5 km aan 9,9%). Omgerekend was dat goed voor een gemiddelde snelheid van liefst 22,9 (!) kilometer per uur. De alleskunner uit Komenda was daarmee één seconde sneller dan toenmalig recordhouder Widar, die op 1 oktober 2023 als een speer omhoogreed op de iconische heuvel. Widar, nog altijd maar achttien jaar oud, stootte toentertijd niemand minder dan Remco Evenepoel van de troon.

Lotto-Dstny talent relativeert KOM-duel met Pogacar

Er is echter één grote maar. Widar, 1,66 meter lang aan een gewicht van iets meer dan vijftig kilogram, heeft namelijk ook een Redoute-segment wél op zijn naam staan. Onderzoek van Het Nieuwsblad wijst uit dat Strava aldaar twee segmenten met exact dezelfde naam heeft. Er is echter een miniem verschil in begin- en eindpunt, waardoor er ook een verschil is ontstaan in de tijden van Pogiboy en Widar.

'Van alle hellingen in de Ardennen is La Redoute mijn favoriet', vertelde de Vlaming in gesprek met de dagkrant. 'Toch besef ik dat het maar een segment is. 'Het maakt me dus eigenlijk niet zo veel uit. Ja, ik heb afgelopen zondag de wedstrijd gevolgd. Thuis, vanuit de zetel. Maar zeker niet vol spanning of ze nu wel of niet sneller over La Redoute zouden rijden.' Een flinke portie realisme bij de Limburger, die wel stelt dat hij nog altijd in het bezit is van de KOM. 'Ik ga ervanuit dat mijn tijd ooit verbeterd zal worden. Maar dan ga ik toch gewoon proberen om die KOM weer af te pakken.'

Zien: is Strava-KOM op Redoute voor Pogacar of Widar? 

strava2
strava

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws