Hirschi als gedroomde bouwsteen voor Zwitsers bolwerk Tudor, maar ploeg Cancellara ziet kapers op de kust Wielrennen
Wielrennen

Hirschi als gedroomde bouwsteen voor Zwitsers bolwerk Tudor, maar ploeg Cancellara ziet kapers op de kust

Hirschi als gedroomde bouwsteen voor Zwitsers bolwerk Tudor, maar ploeg Cancellara ziet kapers op de kust

Het gaat Tudor Pro Cycling Team harstikke voor de wind. De Zwitserse ploeg, met Fabian Cancellara als ultiem uithangbord aan boord, is lekker bezig in 2024. Eerder toonde de ploeg zich al veelvuldig in voorjaar, bijvoorbeeld met een sprintzege van Arvid de Kleijn in Parijs-Nice. Op dinsdag won Maikel Zijlaard nog de proloog in de Ronde van Romandië en de ploeg start ook binnenkort aan zijn eerste grote ronde, de Giro. Voor 2025 wil de ploeg uitpakken door een van de beste renners van eigen bodem aan te trekken.

Mar Hirschi kende een aantal magere jaren, maar rijdt dit voorjaar weer uitstekend. De Zwitser won als jonkie in 2020 de Waalse Pijl en was een revelatie in de Tour de France van dat jaar. Bij zijn nieuwe ploeg UAE Team Emirates stokte zijn groei enigszins, maar dit jaar is hij terug met enkele zeer korte ereplaatsen in het voorjaar, zoals een podiumplek in de Amstel Gold Race. La Gazzetta dello Sport meldt dat Tudor Hirschi maar wat graag wil overnemen, maar ook dat er veel andere opties mogelijk zijn voor de allrounder.

Naast Tudor ook huidige ploeg UAE in de markt voor Hirschi

Tudor zou al in onderhandeling zijn met Hirschi, maar het is nog niet zeker of hij in 2025 ook echt voor het team uit zijn thuisland zal fietsen. De opgeleefde coureur kan namelijk ook rekenen op een aanbod vanuit zijn huidige ploeg, ongetwijfeld door zijn sterke optredens aan de zijde van Tadej Pogacar en Juan Ayuso dit voorjaar. Ook het iets meer bescheiden Q36.5 Pro Cycling schijnt achter de handtekening van Hirschi aan te zitten, zo meldt de roze sportkrant.

In de Leiderstrui klopte eerder al aan bij De Kleijn en die vertelde inderdaad al dat Tudor de nodige groeiambities heeft. 'Tudor wil uitgroeien tot een heel groot team. Daar zijn de financiële middelen ook voor aanwezig, met de langetermijn-visie die we hebben. Uiteindelijk willen ze de WorldTour in en iedereen ziet dat die stappen gemaakt worden, maar daar hoort ook bij dat er andere renners binnenkomen met een hoger instapniveau. Dat is alleen maar goed', gaf de sprinter deze website mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws