Israel-Premier Tech-baas kaatst bal keihard terug richting Froome na vreemde YouTube-kop in koeienletters Wielrennen
Wielrennen

Israel-Premier Tech-baas kaatst bal keihard terug richting Froome na vreemde YouTube-kop in koeienletters

Israel-Premier Tech-baas kaatst bal keihard terug richting Froome na vreemde YouTube-kop in koeienletters

Chris Froome en zijn ploeg Israel-Premier Tech lijken na drie moeizame jaren toch wel redelijk uit elkaar gegroeid te zijn. De viervoudig Tourwinnaar werd tot zijn eigen onvrede door zijn ploeg niet geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk, maar kreeg de bal van ploegbaas Sylvan Adams keihard teruggekaatst.

Froome kon in 2023 nog niet echt tot resultaten komen. Een veertiende plek in de Mercan'Tour Classics Alpes-Maritimes is zijn beste resultaat, waarna Israel-Premier Tech besloot om hem thuis te laten voor de Ronde van Frankrijk. 'I WAS READY FOR THE TOUR', stelde Froome donderdag als kop in koeienletters bij een YouTube-video.

'Ik heb wat tijd vrij genomen nadat ik moest vernemen dat ik niet naar de Tour mocht. Ik heb het hele jaar hard gewerkt om er klaar voor te zijn en het was dan ook een grote teleurstelling', stelde Froome. 'Ik zat fysiek gezien op het juiste pad en was er klaar voor. Ik was op gewicht en had geen spierverlies', vertelde hij in zijn vlog.

Lees verder onder de video.

Israel-Premier Tech baas: 'Kan niet zeggen dat Froome waar voor zijn geld biedt'

Israel-Premier Tech-CEO Adams is een andere mening toebedeeld, zo komt naar voren in een interview met CyclingWeekly. Hij betaalt Froome al enkele jaren een significant bedrag, maar lijkt daar spijt van te hebben. 'We hebben Froome niet aangetrokken als PR-instrument, hij wordt verondersteld onze kopman te zijn in de Tour, maar is om prestatieredenen niet eens hier. Ik kan dus niet zeggen dat hij waar voor zijn geld biedt', klinkt het hard.

'We namen een risico door Chris aan te trekken gezien zijn leeftijd en zijn blessures, maar Chris was een van de beste ronderenners van zijn generatie', verklaarde Adams de keuze voor de Brit. 'En hij zag zichzelf altijd als een jonge renner omdat hij laat begonnen is, dus ik was bereid het risico te nemen. We waren een kleine ploeg en hoopten van de ene dag op de andere mee te doen voor Tourwinst.'

Dat Froome door zijn zware val in de Dauphiné van 2019 niet meer op niveau is, wuift Adams weg. 'We hebben alles gedaan om hem terug op niveau te krijgen. We stuurden hem naar het Red Bull Centre in Los Angeles, waar hij met topspecialisten kon werken om zijn benen weer in balans te krijgen. Chris’ mindere prestaties hebben volgens mij niets meer te maken met zijn blessures.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws