ITA lanceert nieuw anti-doping-initiatief: Reveal voor anoniem melden dopinggevallen Wielrennen
Wielrennen

ITA lanceert nieuw anti-doping-initiatief: Reveal voor anoniem melden dopinggevallen

ITA lanceert nieuw anti-doping-initiatief: Reveal voor anoniem melden dopinggevallen

Op de weg naar een schonere wielersport is een nieuwe stap gezet. De International Testing Agency, die sinds 2021 samenwerkt met de WADA, heeft een platform opgericht waar renners zich anoniem kunnen melden met tips over dopinggevallen.

De wielerwereld kent een nieuw initiatief om dopingzondaars aan te geven, zo is te lezen bij Cyclingweekly. de Internation Testing Agency, sinds 2021 de onafhankelijke anti-doping organisatie die samenwerkt met de UCI, heeft het platform 'Reveal' opgericht. Daar kunnen renners en stafleden anoniem hun zorgen uiten over dopinggebruik in het peloton, binnen teams of van renners. De ITA hoopt op deze manier dat de renners en teamofficials zelf de sport wat schoner kunnen houden.

Naast de samenwerking met de UCI heeft de ITA ook banden met de WADA (World Anti-Doping Agency), NADO (National Anti-Doping Agencies) en Movement for Credible Cycling (MPCC, waar zeven van de achttien WorldTour-teams bij aangesloten zijn). Ook de laatsgenoemde organisatie moedigt het nieuwe initiatief aan, zeker nadat enkele renners zoals Guillame Martin en Arnaud Démare hun zorgen uitten over het gebruik van middelen als ketonen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws