Démare trekt twijfels bij ketonen: 'Sommige ploegen werken met andere regels' Wielrennen
Wielrennen

Démare trekt twijfels bij ketonen: 'Sommige ploegen werken met andere regels'

Démare trekt twijfels bij ketonen: 'Sommige ploegen werken met andere regels'

Arnaud Démare heeft zich kritisch uitgelaten over het peloton. De Fransman wilde niet spreken over doping, maar heeft het wel over ploegen met andere regels en maatstaven, waarbij hij onder meer ketonen noemt. Vanaf Parijs-Nice merkte de renner van Groupama-FDJ dat het hele peloton 'veel sneller' ging.

In een uitgebreid interview met Le Parisien spreekt Démare openhartig over zijn twijfels in het huidige peloton. Na een sterk 2020, waarin hij de puntentrui en vier ritten in de Giro d'Italia wist te bemachtigen, stelde de sprinter teleur met een opgave in de Tour de France en nul zeges in de Vuelta a Epsaña. Hij trekt zijn twijfels over de prestaties in het peloton. 'Ik zeg alleen wat veel mensen zien. Niet iedereen heeft dezelfde restricties op bepaalde producten zoals ketonen. Ik ben onderdeel van een ploeg die extra regels handhaaft, mar niet iedereen doet dat.'

Daarmee doelt Démare op de MPCC, waarbij een tiental ploegen zich heeft aangesloten en zo vrijwillig extra regels volgt. Onder die regels valt het verbod op ketonen. Naast Groupama-FDJ zijn ook Cofidis, Intermarché-Wanty-Gobert, EF-Educatin-NIPPO, Lotto Soudal, Bora-hansgrohe, Qhubeka NextHash, Team DSM, Israel Start-Up Nation en AG2R Citroën.

Bij Cyclingnews is te lezen dat hij het algehele niveau in het peloton sinds begin 2021 enorm zag verbeteren. 'Veel renners voelen zich hetzelfde als ik. Je rijdt rond tegen anderen die sterker zijn, dat is altijd onderdeel van het fietsen geweest. Maar dit seizoen, vanaf Parijs-Nice, merkte ik dat alles op een heel hoog tempo ging. Alles versnelde echt. Ik wil niet over doping spreken, maar sommige ploegen werken met andere snelheidslimieten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws