Italiaans toptalent Pellizzari: 'Nog te vroeg voor klassement in Giro, maar bergtrui kan ook mooi doel zijn' Wielrennen
Wielrennen

Italiaans toptalent Pellizzari: 'Nog te vroeg voor klassement in Giro, maar bergtrui kan ook mooi doel zijn'

Italiaans toptalent Pellizzari: 'Nog te vroeg voor klassement in Giro, maar bergtrui kan ook mooi doel zijn'

VF Group-Bardiani CSF-Faizané is de ploeg die misschien wel met de meest voor de verbeelding sprekende kopmannen aan de start van de Giro d'Italia staat. Aan de ene kant is er oudersdomsdeken Domenico Pozzovivo, waar toptalent Giulio Pellizzari op zijn beurt alle fijne kneepjes van kan leren.

Ouderdomsdeken Domenico Pozzovivo is de onvervalste kopman binnen het achtkoppige gezelschap. De 41-jarige Italiaan wil in zijn afscheidsjaar nog een keer schitteren en staat voor de keer achttiende (!) keer bij de Grande Partenza. 'We hebben een sterk, jong en gemotiveerd team. Hopelijk kan ik hen wat bijleren vanuit mijn ervaringen in de zeventien Giro’s die ik tot dusver reed. De sport is in al die jaren flink veranderd, maar ik heb er nog altijd zin in. Met Pellizzari en Davide Piganzoli komen er nu jonge talenten aan namens Italië, terwijl ik ook wel wat verwacht van Antonio Tiberi', vertelde Pozzo aan de vooravond van de Giro.

Giulio Pellizzari lijkt de gedroomde troonopvolgers en staat met zijn twintig lentes voor zijn eerst Giro-deelname. Het nummer twee in de vorige editie van de Ronde van de Toekomst werd achtste in de Tour of the Alps. '‘Dit is mijn eerste Giro, dus ik weet niet wat ik kan verwachten. Ik zal proberen de aanval te zoeken in deze lange wedstrijd, daar moeten we niet bang voor zijn. Het is voor mij nog te vroeg om voor een algemeen klassement te gaan, maar de maglia azzurra (bergtrui, red.) is bijvoorbeeld ook nog een mooie mogelijke doelstelling.’

Lees verder onder de foto.

Italiaans toptalent Pellizzari: 'Nog te vroeg voor klassement in Giro, maar bergtrui kan ook mooi doel zijn'

Twee sprinters bij Italiaanse procontinentale ploeg

Filippo Fiorelli zal zijn plan moeten trekken in het sprintersgewoel, maar bewees met zijn derde plaats in de slotetappe en vier andere dichte ereplaatsen vorig jaar dat hij in staat is om een mooie uitslag te rijden. Ook Enrico Zanoncello krijgt zijn kansen in de spurts. 'Dit jaar ben ik niet de enige sprinter van de ploeg, maar deel ik die taak met Enrico Zanoncello. Ik zal mij richten op de zwaardere spurts, waar Enrico meer de vlakkere etappes voor zijn rekening zal nemen', duidde Fiorelli.

We willen een rit winnen, maar ons met Pozzovivo ook concentreren op het algemeen klassement', verklaarde teammanager Roberto Reverberi. 'Domenico krijgt de taak als kopman, maar met Giulio hebben we nog een renner die zijn kwaliteiten toonde in de recente Tour of the Alps', schetst Reverberi, die ook twee sprinters heeft opgenomen in zijn selectie. Zanoncello toonde zijn snelle benen met het winnen van de eerste rit van de Giro d'Abruzzo, maar Fiorelli bewees met zijn derde plek in Rome vorig jaar dat hij ook mee kan doen in de etappes voor de rappe mannen.'

Selectie Bardiani-CSF Giro d'Italia 2024

Domenico Pozzovivo
Giulio Pellizarri
Manuele Tarozzi
Filippo Fiorelli
Enrico Zanoncello
Martin Marcellusi
Luca Covili
Alessandro Tonelli

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws